PRK KUALA KANGSAR DAN SUNGAI BESAR BN LAWAN UNITED FRONT ?

 

Logo_of_Pakatan_Rakyat

UNITED FRONT ATAU FRONT BERSATU MESTI MUNCUL MEWAKILI GABUNGAN PEMBANGKANG MELAWAN BARISAN NASIONAL.

UJIAN AWAL DALAM PRK SUNGAI BESAR DAN KUALA KANGSAR

BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH

BN tetap berdiri sebagai satu entiti yang kuat. Kononnya mewakili rakyat yang dominan  BARISAN NASIONAL.Ia satu  nama yang berprestij dan mahal.

BN menerusi Pendaftar Pertubuhan Malaysia menolak permohonan barisan  pembangkang untuk mendaftarkan gabungan mereka atas nama PAKATAN RAKYAT. Kini berubah menjadi  PAKATAN HARAPAN setelah PAS mengundur diri. Kini tempat PAS telah digantikan dengan AMANAH.

Apakah nama yang tepat untuk permuafakatan baru ini supaya terserlah identiti yang padu dan teguh.Sekali baca dan sebut terpancar  semangat setiakawan yang padu – teguh.

Bagaimana dengan  nama  UNITED FRONT atau  FRONT  BERSATU .

BARISAN NATIONAL  LAWAN  FRONT BERSATU

MOTO FRONT BERSATU “BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH” Continue reading

DARIPAPA LENSA HISHAMUDDIN RAIS :APA DOSA TERBESAR MAHATHIR KEPADA BANGSA MELAYU

SAYA TAK PEDULI BETAPA BESAR DOSA MAHATHIR KEPADA NEGARA MENERUSI DASAR PENSWASTAAN DAN PENGKORPRATAN YANG MEROMPAK KAZANAH HARTA DAN ASET NEGARA DAN BERGEMULANG DENGAN BERBAGAI SKANDAL DAN PENYELEWENGAN DALAM URUS TADBIR NEGARA YANG NORMAL.

PADA SAYA DOSA MAHATHIR YANG PALING BESAR DAN PALING KHIANAT KEPADA NEGARA IALAH MELETAKKAN PARA PEMIMPIN YANG LEMAH DALAM ARUS KEPEMIMPINAN NEGARA.                               PROFESOR SYED NAQIB AL AL ATTAS MENYIMPULKAN NEGARA AKAN MENGALAMI BALA BESAR APABILA  3 KEMUNGKARAN BESAR DIALAMI NEGARA. APABILA NEGARA DIHINGGAP 3 KANSER INI BERMAKNA   NEGARA DIAMBANG KEMALAPAN DAN MASUK TERJERUMUS  KE JURANG BAHAYA. KEMUNGKARAN ITU IA ADALAH :

KEHILANGAN ADAB

KEKELIRUAN TENTANG ILMU  DAN

KEMUNCULAN PARA PEMIMPIN GADUNGAN/PALSU DAN SEGALA BIDANG

INI TELAH DR MAHATHIR LAKUKAN SEPANJANG KEKUASAANNYA

MUSA KU LI DSAI

KRITIK MAHATHIR KEPADA TUNKU ABDUL RAHMAN DALAM MEMILIH PEMIMPIN(MENTERI KABINET).KATA BELIAU BAHAWA TUNKU HANYA MEMILIH MENTERI DARIPADA KALANGAN YANG BIASA BIASA SAHAJA. PEMIMPIN YANG PANDAI MEMBODEK DAN MENGAMBIL HATI BELIAU DI HADAPAN KHALAYAK. TUNKU TIDAK MEMILIH PEMIMPIN DARIPADA KALANGAN “CREAM” TERPILIH DAN BERWIBAWA.INI SEBAGAIMANA YANG LAZIM BERLAKU DI LUAR NEGARA. JADI ADAKAH MAHATHIR BERBUAT DEMIKIAN SEPANJANG 22 TAHUN BERKUASA ?

SEBAGAIMANA KATA TUN MUSA HITAM KEJAYAAN MAHATHIR YANG PALING BESAR IALAH MELAHIRKAN PARA PENGIKUT YANG SETIA BUKANNYA MELAHIRKAN PARA PEMIMPIN  BERWIBAWA DEMI MASA DEPAN NEGARA .

INILAH YANG KITA DAPAT KINI PARA PEMIMPIN MANCAK MANCAK SAHAJA BUKANNYA CREAM SEPERTI MANA YANG MAHATHIR KATAKAN KEPADA TUNKU. KATA DULANG PAKU SERPEIH KATA ORANG DIA YANG LEBIH.

HADIS NABI MEMBERI TAHU KITA PANDUAN MEMILIH PEMIMPIN.HADIS MENYEBUT BAHAWA APABILA PEMIMPIN DILANTIK DARIPADA ORANG YANG BUKAN AHLINYA TUNGGULAH KEBINASAAN.

A  WISE MAN GETS  MORE USE  FROM HIS ENEMIES THAN A  FOOL FROM HIS ENEMIES

PEMIMPIN YANG MAHATHIR LAHIRKAN SESUDAH MEMBUNUH PEMIMPIN TERBAIK BANGSA MELAYU SEPERTI ANWAR IBRAHIM DAN PEMIMPIN YANG DIBINA OLEH TUN RAZAK  MUSA HITAM DAN TENGKU RAZALEIGH

  Image result for GHAFFAR ABDULLAH NAJIB

TUNJUKKAN PEMIMPIN YANG PM NAJIB ANGKAT SEBAGAI TOKOH YANG MAMPU ME

  

MENGANGKAT  NEGARA KE ZAMAN CEMERLANG ? KEBANYAKANNYA KAKI BODEK, CROOK, TUMPUL AKAL DAN HAMPAIH .SUDAH PASTI UMAT MELAYU DAN ISLAM BERADA DALAM BAHAYA. MENGAPA ? PEMIMPIN YANG TERBAIK MEMBAWA RAHMAT .PARA PEMIMPIN YANG JAHAT YANG BERSIFAT PELAHAP, PENJILAT DAN PENGAMBIL KESEMPATAN. IA PASTI MENDATANGKAN BALA DAN BENCANA SEBAGAIMANA YANG KITA ALAMI KINI.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...