MESEJ KEPADA TPM MUHYIDDIN YASIN SEMPENA LAWATAN KE P.PINANG

TPM Tan Sri Mahyuddin Yasin akan memulakan lawatan rasmi ke P. Pinang esok Khamis 17 hb April 2014. P.Pinang sentiasa menjadi tumpuan kerajaan pusat. Ini petanda baik bahawa kerajaan pusat peka dan sentiasa memberi perhatian berat terhadap rakyat terutama Melayu P.Pinang. Mereka yang daif dan serba ketinggalan dalam sektor pembangunan komersial dan hartanah. Kehadiran Melayu P.Pinang kian terancam terutama di pusat  bandar .Begitu juga di pinggir bandar.

Realitinya semenjak PR mengambil alih tampuk kérajaan pada tahun 2008 tidak ada rancangan besar untuk mengadakan  perumahan mampu milik untuk rakyat jelata. Yang diutamakan ialah projek mewah seperti The Light dan pembangunan mewah sepanjang -panjang jalan Tanjong Tokong.Sedangkan permintaan untuk rumah mampu milik sangat tinggi dan amat mendesak. Kerajaan mana sekali pun mestilah memenuhi keperluan asas rakyatnya terutama perumahan yang selesa. Tempat untuk mrmbesarkan generasi. Hal ini telah dilakukan dengan jaya oleh kerajaan Singapura. Ternyata kekurangan tanah namun masih mampu mengatasinya melalui proses perbandaran semula atau reurbanisasi. Ada banyak sektor buruk di P. PINANG yang berpotensi untuk dibangunkan semula.Malangnya selepas 57 tahun merdeka pi mai pi mai dok tang tu jugak !!! Sangat banyak sektor buruk dalam bandar raya George Town. Tidak percaya lihatlah daripada atas Komtar.

Apa yang kerajaan pusat boleh lakukan di P.Pinang yang dalam bidang kuasa kerajaan persekutuan . Suatu bentuk pembangunan yang mengangkat martabat Melayu P.Pinang di persada tanah air dan antarabangsa. Kerajaan persekutuan wajib mengadakan pembangunan bercorak warisan dalam pembangunan semula Kampung Tradisi Tanjong Tokong.Perkara ini boleh dilakukan kerajaan pusat kerana tanah kampung Tg Tokong di bawah kuasa Uda Holdings.Pembangunan yang dilaksanakan mestilah menggabungkan sektor tradisi dan moden.Ini selaras dengan status George Town bandar warisan. Warisan Melayu mesti terserlah kehadirannya di P.Pinang.

Kedua pembangunan tanah wakaf mestilah dipergiatkan.  Caranya dengan  menubuhkan Kementerian Khas Hal Ehwal Wakaf . Pembangunannya dibiayai penuh oleh Kerajaan Persekutuan. Menerusi pembangunan wakaf secara besar-besaran orang Melay P.Pinang boleh kembali tinggal di bandar.  Syaratnya Tanah dan hartanah wakaf tidak boleh ditukar, diubah dan dijual kepada bukan Islam. Tanah wakaf berada di tengah pusat bandar George Town dan sampai masa untuk dimajukan dengan pesat demi survival umat Islam P.Pinang.

Menerusi pembangunan sektor warisan, wakaf dan tanah milik kerajaan persekutuan akan wujud pemulihan yang  membuka peluang dan harapan kepada Melayu P.Pinang.Kini jumlah pdnduduk Melayu lebih ramai daripada China di P.Pinang . Kawasan yang bermajoriti Melayu Balik Pulau yang  keluasannya melebihi separuh P.Pinang. Masih ada ruang untuk memajukan sosio ekonomi rakyat mengikut kadar yang termampu oleh mereka.

DI MANAKAH BELAHAN DUNIA ISLAM YG NEGARANYA BERDAULAT,MERDEKA ? ?

Soalan ini pelik dan dan sukar  untuk dijawab.Mengapa ? Kebanyakan negara Islam telah pun merdeka pada dasarnya dengan menjadi anggota PBB. Ini bermakna kedaulatan mereka diiktiraf sebagai sebuah negara yang berdaulat dan wilayah mereka tidak boleh dicerobohi.

Namun begitu ada beberapa negara umat Islam yang masih belum merdeka.Contohnya Selatan Thai yang mengandungi Pattani, Yala, Narathiwat dan Setoi/Satun, Selatan Filipina yang baru diberi autonomi,Kashmir, Chechen, Palestin dan negara-negara Asia Tengah(Kazakhstan,Turkiministan,Uzbekistan dll) yang masih di bawah perlindungan Rusia, Uguiyur di China dll.Negara-negara tersebut belum lagi mendapat kemerdekaan yang penuh atau masih terjajah dibelenggu oleh kerajaan-kerajaan bukan Islam.

Dalam kes Iraq ia sebuah negara yang berdaulat.Bagaimana boleh diserang oleh AS dan 28 buah negara sekutunya sehingga negara tersebut ditakluki dan presiden serta pemerintahanya dijatuhkan. Sedangkan piagam PBB menyatakan bahawa apabila sesebuah negara wujud sebagai sebuah negara, kedaulatannya tidak boleh dihapuskan oleh negara lain. Contohnya Israel yang tidak boleh digugat oleh negara -negara Arab walau pun ia merampas hak rakyat Palestin.Israel diiktiraf oleh PBB dan 5 kuasa besar.

Bagaimana dengan Afghanistan ? Kedaulatan negara itu telah dicabul.Presidennya didatangkan dari luar dan ditentukan oleh kuasa asing iaitu AS dan sekutunya. Demi untuk mengukuhkan  kekuasaan bonekanya, AS serta sekutunya telah  meletakkan tentera untuk melindungi puak yang disokongnya itu dan menghukum pihak yang tidak rela tunduk di bawah kekuasaan asing.

Begitu juga dengan apa yang berlaku di Libya.Contoh-contoh ini menunjukkan bahawa kemerdekaan negara-negara umat Islam sangat rapuh dan sentiasa tergugat.Negara-negara umat Islam sentiasa terbuka kepada campur tangan kuasa asing. Apabila timbul pemimpin yang ingin bebas daripada asing skan ada usahan menjatuhkannya dari dalam.Selepas itu bantuan akan mencurah-curah. Sebelumnya berbagai kegawatan ekonomi berlaku secara sengaja.

Pergolakan yang berlaku di Mesir tambah menyerlahkan realiti bahawa negara umat Islam tidak bebas dalam memilih haluan politik sendiri sesuai dengan tuntutan rakyat  yang anti penjajahan.Dari segi demokrasi pemimpin yang dipilih rakyat dijatuhkan.Pemimpin yang naik menerusi rampasan kuasa diterima oleh dunia dan bebas melakukan kezaliman ke atas rakyat sendiri.

Tragedi ini amat mengaibkan kerana negara dan pemerintah umat Islam tidak menjadi contoh yang  terbaik kepada dunia.Kita membawa contoh yang terburuk kerana tidak boleh berdamai dengan rakyat sendiri atas nama ISLAM yang bererti SELAMAT dan SEJAHTERA.Bolehkah pemerintah yang berperang dengan rakyatnya akan stabil, selamat dan menang.Apakah pemimpin yang melantik sendiri  dirinya ke pentas kuasa tidak berasa gentar dengan kemurkaan Allah,penguasa alam raya.Pemimpin yang merosakkan negara dan umat kerana rakus dunia dan gila kuasa.

Presiden Sukarno yang anti AS dan BLOK BARAT yang bergelumang dengan kapitalisme dan imperialisme menyatakan 50 tahun lalu bahawa penjajahan bentuk baru sedang rancak untuk mencengkam semula  negara-negara bekas tanah jajahan. Caranya dengan melantek antek-antek yang selaras dengan kepentingan mereka di pentas kuasa. Sukarno akhirnya dijatuhkan.

Pemimpin yang menjadi lunak dengan AS dinaikkan ke tampuk kuasa. AS tidak pun bertindak mengutuk pembantaian massal yang dilakukan oleh rejim Suharto ke atas rakyat Indonesia yang dituduh komunis dalam jumlah pembunuhan menghampiri jutaan manusia. Rekod pelanggaran hak asasi digelapkan dianggap wajar kerana selaras dengan selera dan kepentingan Barat.Ia tidak jadi persoalan kerana berlaku di dunia Islam.

Jumlah umat Islam amat besar mencapai 2,100,000,000. Kaya dengan pelbagai sumber.Namun perdagangan sesama dunia Islam masih lemah. Kita belum mampu mengadakan sistem kewangan sendiri untuk digunapakai dan beredar di kalangan dunia Islam sebagaimana yang telah dilakukan oleh EU dengan Euronya. Kita masih percaya kepada dollar US walau pun ia tidak disokong dengan sandaran  nilai emas.

Kita juga belum mampu mengadakan rangkaian supermarket HALAL di kalangan 53 buah negara OIC.Lebih malang kita juga  belum berupaya mengadakan sistem perbankan yang bebas daripada RIBA yang dikutuk Allah.Apa yang kita lakukan ialah ciplakan sistem perbankan barat dengan sedikit pengubahsuaian dari segi istilah untuk dilihat ISLAM. Hakikatnya sistem perbankan tersebut tidak jauh berbeza dengan perbankan konvensional riba. Apa yang dikatakan model muamalah yang unggul daripada sistem kewangan Islam belum muncul. Unsur penindasan yang menyebelahi bank yang dikuasai  golongan pemodal dan monopoli sangat ketara. Pelanggan atau pengguna oleh sistem yang sama parahnya yang berselindung di sebalik nama Islam. Unsur pokok, kadar dan masa masih dikira dan pinjaman akan menjadi berganda walau pun sebenarnya pengguna tidak pun membuat keuntungan sebagaimana yang dieksploit oleh pihak bank.

Petanda-petanda ini menunjukkan negara-negara dan umat Islam belum lagi bebas dan berdaulat.Mengapa? Kita belum dapat melaksanakan Islam sepenuhnya.Kebangkitan negara-negara bukan Islam pun jauh melebihi kebanyakan negara Islam yang paling maju dari ekonomi dan moral politik.  Standad layanan kita dari segi kebebssan dan hak asasi masih lagi rendah berbanding dengan negara-negara barat.

Tulisan ini  adalah usaha untuk menilai mengapa umat Islam belum bangkit dan berada ditahap beku.Kebangkitan di dunia Islam sentiasa tersekat walau pun berbagai usaha telah dilakukan oleh para mujaddid terutama di Mesir. Setiap kebangkitan untuk keluar daripada rejim yang zalim selalu gagal.Kata  Saidina Umar kita mulia kerana Islam ada  bersama kita, apabila kita meninggalkan Islam kita akan menjadi sehina-hina makhluk di atas muka bumi. Hari ini Allah memenangkan kamu  ke atas orang -kafir kerana akhlak kamu lebih baik daripada mereka. Esok apabila akhlak kamu sama seperti mereka atau lebih teruk daripada mereka pada ketika itu kamu akan menderita kekalahan.

MH 370, PENEMUAN BARU TANGAN MANA YG MENGGHAIBKANNYA ?

Misteri kehilangan MH  370 telah  mendekati 1 bulan. Pesawat itu hilang tanpa dapat dikesan jasadnya. Juga mayat para penumpang, juruterbang serta awak-awaknya. Lesap imej, luput  jejak perjalanannya dari skrin radar.Tiba-tiba setelah lebih 2 minggu terbit  pengumuman dari media rasmi dan berautoriti bahawa misi rahsia MH  370 seperti berakhir jauh di selatan,ditengah-tengah lautan yang sepi, terpencil daripada laluan penerbangan biasa. Di tempat tiada penghujung tanpa daratan. Hendak mencari pun sukar, penuh halangan dan cabaran , di luar kemampuan teknologi yang canggih.

Bagaimana tragedi ini seperti berakhir tanpa sebarang  urutan atau kronologinya. Mana trek dan rekod perjalanannnya ? Tak kan berakhir dengan begitu mudah.Ini kes yang paling  berat dan rumit . Kes yang paling misteri , paling menimbulkan tanda tanya dalam sejarah penerbangan. Ia pasti tidak akan tamat dan dimuktamatkan dengan kesimpulan yang santai. Ini suatu suratan taqdir.Skrip penamatnya begitu mudah.

Ia adalah kes yang kontroversi.Kes yang mencabar wibawa kita.Jika tidak maruah negara akan terkoyak. Integriti para pemimpin kita sedang dinilai, dipersoalkan.Dunia sedang menonton tindak-tanduk kita dalam skrin besar. Banyak sangat kehilangan yang berlaku. Hilang wang berbilion ringgit dalam kes BMF, kehilangan wang berbilion-bilion dollar dalam kes PKZ, hilang enjin jet kapal terbang, hilang rekod keluar masuk Altantuya dan paling besar hilang pesawat sepanjang 63.7 meter dalam ruang udara kita. Hilang,hilang dan hilang. Soalnya ke manakah menghilang ?

Tangan ghaib mana yang begitu berkuasa menangkap, melesapkannya.Ini tangan bukan sebarang tangan. Mesti tangan yang berkuasa.Tangan yang berjaya memadamkan respoder. Tangan yang mematikan segala bentuk pengesanan buat seketika untuk melenyapkan jejak dan menjayakan operasi.Tangan yang berperanan dari luar yang penuh kedayaan,kecekapan.Tangan ini amat perkasa , yang mengatur semua ini dengan licin sehingga dunia terbungkam diam.

Sungguh tidak terjejak oleh sesiapa pun. Pasti tangan in tangan unggulan, milik  Adikuasa yang maha perkasa kecanggihan teknologinya tiada tara .

Makanya seorang sarjana Profesor Muhammad Abu Bakar telah menganalisis tentang misteri pelik ini dengan menyatakan terlalu banyak spekulasi yang mengarah kepada keterlibatan kuasa besar dengan motif – agenda besar untuk menguasai Asia Tenggara khususnya dan Asia umumnya sekali lagi. Mungkinkah tragedi kehilangan ini adalah pemula ke arah  proses penjajahan semula secara tidak langsung.Perancangan yang melibatkannya agenda besar. Ia seperti satu amaran, satu kejutan dan ada mesej yang telah dihantar.Justeru pasti ada rentetannnya.Ia pasti tidak berhenti di situ sahaja NOKTAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????.

Di Asia Malaysia adalah wilayah yang paling  strategik, di tengah- tengah benua Asia. Berada di kedudukan pusat termaju,terpesat perkembangan ekonomi dunia- China, Jepun, Korea,Taiwan dan Vietnam.Di kawasan lalu lintas tersebok Selat Melaka. Sekali lagi tragedi mistri ini telah menguji sejauh manakah kemampuan pertahanan kita untuk menghadapi pencerobohan . Pencerobohan yang lebih besar. Tambah menyedarkan kita akan  terjadi peristiwa yang lebih dahsyat seperti ini sekali lagi.Bersediakah kita menghadapi gejolaknya ?

Musuh yang sedang mengintai- ngintai punca kelemahan kita. Realitinya kedaulatan negara  yang diwar-warkan begitu megah telah tergugat.Keselamatan kita sedang terancam oleh gugatan dominasi kuasa globalisasi , dunia tanpa sempadan. Kita  mesti memperbaiki dan mengukuhkannya kembali barisan depan kepimpinan negara.

Di saat yang kritikal ini negara amat perlu didepani oleh kepimpinan yang teguh pendirian, bijaksana dan bebas daripada kepentingan diri dan kroni.Semata-mata untuk negara dan bangsa .Ia hanya akan tercapai hanya dengan taqwa kepada Allah.

 

 

TRAGEDI KEHILANGAN MH 370 MENYEDARKAN KITA TENTANG TAHAP ANCAMAN TERHADAP KESELAMATAN NEGARA

MH370 ‘awakens’ M’sian security

 | March 30, 2014

Malaysia is under intense pressure to answer questions on the tragedy as weeks pass with no evidence of a crash.

MH370 III

After a stoush with Interpol over its screening of airline passengers, Malaysia will introduce stricter security checks in the wake of the Malaysia Airlines flight MH370 disaster, reported The Sydney Morning Herald today.

But they will not come into force until June.

It comes as authorities said the FBI had so far found “nothing sinister”after examining the flight simulator that the captain of the missing Malaysia Airline

MENJEJAKI DIEGO GARCIA , PENGKALAN RAHSIA AS DI LAUTAN HINDI – BERUPAYAKAH PESAWAT LAIN MELINTAS DI SANA ?

Pulau yang terdekat dengan Diego Garcia, nama Portugis ialah Pulau Maldives. DG pertama kali ditemui oleh armada Portugis  seawal tahun 1512.   Diambil alih oleh British yang masih menjajah India pada tahun 1945 .Kemudian diserahkan kepada AS sebagai pengkalan tentera yang sangat strategik di tengah Lautan Hindi. AS dikira memasang mata di sini untuk mengawal seluruh Lautan Hindi.

DG berada ditengahnya.Mengapa nama DG tetiba muncul. Ada laporan menyebut penduduk P.Maldives melihat sebuah pesawat besar berwarna merah dan putih terbang rendah melintasi angkasanya menuju ke selatan. Sejauh manakah kebenarannya ? Petunjuk dan clew  yang sekecil mana pun sangat berguna untuk mengesan kehilangan yang sangat misteri ini. Seperti ada tangan ghaib yang menangkap , mengawal dan menghilangkannya. Radar tentera kita mengesannya tetapi tidak dapat berbuat apa-apa.

Teknologi drone, iaitu pesawat tanpa pemandu telah begitu sangat maju untuk mengintip dan menyerang.Ia telah dipergunakan dengan meluas dan canggih untuk memusnahkan kubu-kubu Taliban. Meski pun begitu AS tetap bungkus dan tidak dapat bertahan.Diserang dan terus digempur oleh para pejuang yang nekad mempertahankan  tanah air mereka daripada pencerobohan dan keganasan kuasa asing yang sewenang menceroboh dan menghuru harakan  negara yang hendak dimangsakan.

Adakah AS atau kuasa pengganas telah  memiliki teknologi yang lebih canggih daripada drone itu.Teknologi yang membolehkan pesawat komersial dirampas dengan menggunakan alat kawalan jauh.Pengganas merampasnya dari jauh dan memaksa pesawat mendarat di lokasi rahsia yang telah ditetapkan.

{erlembangan terkini menunjukkan  senjata canggih lagi berbahaya bukan diuji di tempat terpencil seperti padang.Ia sedang diuji ditapak sebenar medan tempur yang dikonflikkan untuk melihat impak dan kehebatannya. Dulu telah dilakukan oleh AS ke atas Jepun. Bumi Jepun Hiroshima dan Nagasaki telah diletupkan dengan bom atom. Akibatnya  raja Jepun Emperor Hirohito  bertekuk lutut mengaku kalah kepada AS.

KINI operasi ini sedang dilakukan ke atas negara-negara umat Islam seperti Iraq, Afghanistan dan Gaza oleh sekutu AS , Israel. Mereka dapat impak sebenar yang jitu untuk menggerunkan dan menundukkan musuh supaya melutut kepada adikuasa tunggal dunia atas nama perang melawan keganasan. Teknologi tersebut selepas terbukti akan dijual kepada negara yang berasa terancam keselamatannya.

Industri senjata dan keselamatan adalah  nadi kepada eknomi AS semakin  merudum dan diancam kebangkrapan. Yali hanya ekonomi AS ialah perang dan rasa terancam untuk tunduk kepada jehendak AS. Tragedi  kehilangan penuh misteri MH 370 mengundang 1000 rahsia yang belum terjawab. MESTI ADA MOTIFNYA KERANA IA BUKAN KEHILANGAN BIASA. Kalau tidak angin masakan pokok bergoyang. Bila burung – burung terbang ke satu arah mesti ada penyebabnya. MUSTAHIL peristiwa misteri  berlaku tanpa penyebanya.

Adakah kehilangan MH 370  menunjukkan satu percubaan  yang  menggemparkan sedang dilakukan untuk membuktikan bahawa pesawat boleh dimatikan dengan menggunakan alat kawalan jauh yang  diprogramkan ke destinasi rahsia yang dikehendaki. Ttagedi ini mendedahkan banyak kelemahan dan kecuian dalam  sistem pertahanan kita .   Kita tunggu dan nanti perkembangan seterusnya. Mungkin ada penemuan yang menyakinkan dan lebih terfokus.

KEHILANGAN MH 370 : MISTERI YANG MEMISTERIKAN, BELUM TERJAWAP

Bunyinya sangat hebat .Bolehkah ini dilakukan ? Hendak mencari berita yang benar-benar sahih dalam pergolakan negara kita pun sukar. Inikan  pula hendak memecah daulah berita dunia. Dunia yang dikawal ketat  oleh adi kuasa tunggal  NEW WORLD ORDER AS dan konco- konconnya. Mereka memberi hint /petanda awal,  kita mengikut sahaja mengikut rentak yang diatur mereka  walau pun tanpa sebarang penjelasan jitu dan konkrit.

Australia menyatakan bahawa setelit telah mencerap objek besar sepanjang 24 meter di Lautan Hindi  2500 km ke sebelah barat  Perth . Ia belum disahkan. Adakah  cebisan daripada MH 370.Keluar berita bahawa perjalanan MH 370 berakhir di situ seperti lara sengaja membunuh diri.Ia tanpa penjelasan mengapa ia jadi sedemikian secara tuntas.

Jelas  berdasarkan tragedi MH 370 kita tidak mempunyai keberanian  untuk mengeluarkan kenyataan berdasarkan cerapan  radar kita. Radar angkatan udara Malaysia   telah mengesan lencongan berpatah balik telah  dibuat oleh pesawat tersebut seawal hari pertama   kejadian tersebut. Ada sesuatu yang pelik berlaku  selepas kira-kira 90 minit ia berlepas.  Hingga jam 8.11 pagi hari Sabtu 8 Mac 2014 pesawat itu dikesan masih  berada sekitar Pulau Perak dalam wilayah Malaysia.

Mustahil tidak terkesan bahawa ada sesuatu perkara  pelik dan besar  telah berlaku. Keputusannya tidak boleh sangka-sangka dan agak-agak lagi. Kita mesti bertindak menjaga kedaulatan kita untuk mengejar pesawat tersebut, adakah ia telah dirampas ? Kalau tidak pun adakah ruang udara kita telah dicerobohi ? Siapa tahu selama ini ruang udara kita telah dicerobohi oleh pesawat negara jiran seperti Singapura tetapi tidak dipedulikan.

Pokoknya kedaulatan kita mesti dikawal untuk membuktikan bahawa Malaysia sebuah negara  berdaulat yang tidak boleh dicerohi. Peralatan kita terutama radar  mesti canggih dan berfungsi dengan jitu 24 jam tanpa cuai. Begitu juga dengan kapal selam untuk mengawal seluruh perairan supaya tidak ditembusi anasir asing. Berlakunya ini akan membuktikan kredibilti kerajaan dan kecanggihan peralatan kita setelah teruji. Tidak rugi wang para pembayar cukai kerana ianya berbaloi dan digunakan dengan betul.

Namun ini semua tidak berlaku seolah kita tidak ada sebarang maklumat . Tumpuan dikerah  untuk menggeledah setiap inci ruang Laut China Selatan. Sedangkan berdasarkan maklumat awal yang di diketahui pesawat tersebut telah pun berpatah balik menuju ke Selat Melaka pada malam kejadian tersebut selepas tidak sampai 2 jam ia berlepas.Semuanya ini berlaku dalam wilayah kita,  dalam ruang angkasa Malaysia.

Tiba-tiba keluar kenyataan bahawa perjalanan pesawat tersebut dikesan berakhir ditengah Lautan Hindi. Tanpa penjelasan bagaimanakah peristiwa yang sangat misteri dan mustahil ini boleh terjadi ? Maka keluarlah berbagai spekulasi yang pelik-pelik berpunca daripada tidak adanya penjelasan yang tepat apa yang sebenarnya telah terjadi ?

Ini peristiwa yang paling besar dalam sejarah kita .Peristiwa yang mendedahkan berbagai kelemahan kita untuk dimbil pengajaran. Ia mendedahkan  sistem kita yang sangat dimonopoli oleh satu pihak yang mengawal segalanya. Sistem yang sangat tertutup. Bahawa autoriti tertentu  yang berkuasa sahaja yang betul dan sah. Yang lain tidak.

Sesiapa yang mempersoalkan kesahihan maklumat atau keputusan yang kononnya muktamat walau pun tanpa bukti yang konkrit ,  yang kononnya mencabar kewibawaan daulah mereka akan dimangsakan. Dalam dunia kini sistem tersebut telah lapok dengan kewujudan internet.  dan rakyat yang lebih berpengetahuan. Sepatutnya dalam dunia yang telah terbuka kita wajib menjadi manusia yang lebih  berhemah, benar   dan telus bukannya mengongkong dan angkuh. Berjuta orang telah menjadi mangsa diperbodohkan oleh sistem yang terlalu mengongkong dan memangsakan  ini.

Paling akhir Datuk Musa Hitam telah mendedahkan hakikat sebenar peristiwa MEMALI yang berlaku 28 tahun yang lalu. Selama ini  Datuk MUsa Hitam telah dimangsakan dan dipersalah 100 peratus.  Apakah mesej yang hendak disampaikan oleh Datuk Musa dalam kecamuk peristiwa yang menutupi kehilangan  MH 370  ?

Adakah beliau hendak menyatakan bahawa sumber berita yang keluar daripada pihak berkuasa belum tentu muktamat sebelum diteliti secara benar dan telus. Bahawa beliau Musa Hitam ada berita yang benar kerana terlibat penuh dengannnya. Beliau  telah membongkar RAHSIA yang menutupi di sebalik peristiwa sedih MEMALI yang mengorbankan 14  jiwa termasuk beberapa anggota polis .

PM masa itu Dr Mahathir Muhammad ada di dalam negara dan telah dimaklumkan tentang kejadian besar di MEMALI. Beliau tidak berada di China semasa terjadinya peristiwa Memali. Malahan beliau berlepas ke China beberapa hari selepas kejadian ngeri ini. Rakyat tertipu semasa kejadian ini PM Mahathir berada di China.  Sekali lagi media telah membohongi rakyat dan menjdi suara propaganda yang memangsakan Datuk Musa Hitam. Sehingga menjadi titik hitam dalam kerjaya politik beliau.

Misteri yang melatari kehilangan MH 370  belum lagi terjawab. Hendak dikatakan KEMALANGAN pun  sangat misteri dan pelik. ADAKAH ia sebenarnya telah DIRAMPAS di dalam ruang angkasa kita sendiri ?  Jika ia dirampas, usaha  untuk membongkar MISTERI ini lebih sulit kerana melibatkan KONSPIRASI yang sangat besar.

Cukupkah untuk menyelesaikan misteri kehilangannya ini hanya  dengan kenyataan tanpa penjelasan bahawa  perjalanan MH 370 telah dikesan berakhir  di bahagian selatan , ditengah-tengah lautan Hindi .  Di suatu lokasi sunyi di tengah lautan Hindi yang ganas dan dalam. Di suatu lokasi yang bukan perjalaan udara yang biasa !

Dunia menuntut penjelasan  untuk  membongkar  MISTERI yang  paling pelik dalam sejarah penerbangan selama ini. Tragedi ini belum berakhir.Para waris berhak menuntut jawapannya.Ia bukan misteri tetapi kejadian yang benar berlaku didepan ruang mata kita. Mesti ada JAWAPANNYA yang digenggam erat oleh DAULAH yang menguasai berita dunia .Di situ ada rahsia yang disembunyikan.

APA KATA RUSIA TENTANG MISTERI KEHILANGAN MH 370 ?

Russia dakwa MH370 dirampas Tentera Laut Amerika

Satu laporan yang diedarkan di Kremlin yang disediakan oleh Main Intelligence Directorate of the General Staff of the Armed Forces (GRU) menyatakan bahawa ibu pejabat Aerospace Defence Forces (VKO) “hairan” tentang situasi di mana Tentera Laut Amerika Syarikat (US Navy) “menangkap dan kemudian mengalihkan” sebuah kapal terbang komersial milik Malaysia Airlines (MAS) ke satu kem rahsia dipercayai terletak di Atol Diego Garcia dalam kawasan Lautan Hindi .

Menurut laporan ini, pesawat MH370 (juga dikenali dengan 748 melalui perkongsian kod dengan penerbangan China Southern Airlines) merupakan penerbangan komersial dari Kuala Lumpur, Malaysia ke Beijing, China, apabila pada 8 Mac pesawat Boeing 777-200ER ini secara tiba-tiba “ghaib” dalam penerbangan berserta 227 penumpang dari 15 buah negara yang kebanyakannya daripada negara China, beserta 12 anak kapal.

Sesuatu yang menarik untuk diberi perhatian, laporan ini menyebut, sebenarnya Penerbangan MH370 sudah berada di bawah pengawasan GRU sebaik sahaja ia menerima maklumat terdapat kargo “sangat mencurigakan” yang dikesan mempunyai kaitan dengan Republik Seyschelles yang sebelum itu kargo berkenaan berada di dalam kapal kontena MV Maersk Alabama.

Antara perkara pertama yang membangkitkan wasangka GRU ialah apabila dalam tempoh 24 jam kerja-kerja pemunggahan kargo “sangat mencurigakan” itu dilakukan dan sebelum dimasukkan ke dalam MH370, dua orang Tentera Laut Amerika Syarikat yang terlatih iaitu Mark Daniel Kennedy, 43, dan Jeffrey Keith Reynolds, 44 dijumpai mati di dalam “keadaan yang mencurigakan”

Kennedy dan Reynolds, adalah pekerja di firma keselamatan The Trident Group yang diasaskan oleh US Navy Special Operations Personnel (SEAL’s) dan Senior US Naval Surface Warfare Officers yang telah lama diketahui oleh GRU berfungsi untuk melindungi pemindahan aset-aset penting meliputi bahan-bahan atom dan biologi di seluruh dunia.

Setelah GRU mengesahkan bahawa kargo “sangat mencurigakan” berada di atas kapal Malaysia Airlines Penerbangan MH370 pada 8 Mac, Moscow segera memaklumkan Kementerian Keselamatan Dalam Negeri China (MSS) kebimbangan mereka dan segera menerima “jaminan” bahawa “semua langkah” akan diambil bagi memastikan apa yang telah disimpan akan kekal tersembunyi sebaik sahaja pesawat ini memasuki ruang udara mereka.

Walau bagaimanapun, laporan ini turut menyebut atas sebab-sebab masih tidak diketahui, MSS telah bersiap sedia untuk mengalihkan Penerbangan MH370 dari destinasi yang dijadualkan di Beijing ke Haikou Meilan International Airport (HAK) yang terletak di Wilayah Hainan (aka Pulau Hainan).

Sebelum memasuki Zon The People Liberation Army (PLA) yang dilindungi di Laut China Selatan atau dikenali juga sebagai Kepulauan Spratly, Penerbangan 370 “ketara menyimpang” dari laluan penerbangannya dan telah dikesan oleh satelit dan radar VKO terbang ke rantau Lautan Hindi serta melengkapkan penerbangan hampir 3,447 kilometer (2,142 batu) ke Diego Garcia.

Adalah kritikal untuk diberi perhatian bahawa ketika penyimpangan penerbangan MH370 berlaku, pakar-pakar GRU menyebut, dalam masa yang sama semua akses komunikasi telefon bimbit yang dikendalikan oleh China Mobile tersekat di keseluruhan Kepulauan Spratly.

Liputan telefon China Mobile dilanjutkan ke Kepulauan Spratly pada tahun 2011 supaya tentera PLA yang ditempatkan di pulau-pulau, para nelayan dan kapal-kapal saudagar dalam kawasan itu boleh menggunakan perkhidmatan mudah alih, yang boleh juga digunakan untuk memberi bantuan apabila berlaku kejadian ribut mahupun aktiviti menyelamat di lautan.

Bagaimana Tentera Laut Amerika Syarikat mampu untuk mengalihkan Penerbangan MH370 ke pangkalan Diego Garcia, laporan ini berkata, ianya berjaya dilakukan dari jauh kerana pesawat Boeing 777-200ER ini dilengkapi dengan sistem terbang-dengan-wayar (fly-by-wire – FBW) yang berupaya menggantikan manual kawalan penerbangan pesawat konvensional dengan antara muka elektronik bagi membolehkan ia dikawal secara jarak jauh seperti kendalian mana-mana pesawat dron.

Walau bagaimanapun, meskipun pesawat ini mampu dikawal dari jauh, sistem komunikasi hanya boleh dinyah-aktif secara manual; dan dalam insiden Penerbangan MH370, sistem laporan datanya telah ditutup pada jam 01:07 pagi, diikuti dengan transponder (alat yang menghantar lokasi dan altitud) yang telah ditutup pada jam 01:21

Apa yang kekal membingungkan tentang kejadian ini, dari analisis GRU media arus perdana Amerika Syarikat dilihat masih belum menuntut plot radar dan imej satelit Lautan Hindi dan Laut China Selatan daripada rejim Obama. Hal ini disebabkan kepentingan kawasan ini di mana tentera AS melindungi keseluruhan kawasan di Diego Garcia kerana kawasan ini mempunyai kepentingan dari segi lorong udara dan perkapalan.

Adalah sangat menyedihkan dan laporan ini membuat suatu kesimpulan penting, Amerika Syarikat sebenarnya menyembunyikan fakta “kehilangan” Penerbangan MH370 kerana mereka juga sebenarnya telah berbuat demikian selepas peristiwa 11 September 2011 apabila rejim Bush “menghilangkan” penerbangan American Airlines Flight 77 yang membawa 64 penumpang dan anak kapal selepas secara palsu mendakwa ia akan menghentam Pentagon, tetapi kemudiannya telah disahkan oleh CNN perkara berkenaan tidak berlaku.

DIPETIK DARI BLOGLIST MALAYSIA

MENGESAN DIEGO GARCIA PENGKALAN AS YANG MENGAWAL LAUTAN HINDI

AS ada pengkalan di seluruh pelusuk dunia. AS hampir-hampir mengawal seluruh jalan laut dan muka lautan memasuki wilayah paling terstrategik senatero alam.  Kuasa tunggal dunia ini  ADI KUASA BARU NEW WORLD ORDER INI , kini ada di mana-mana. Ia ada di Laut Mediterranean , mengawal Selat Bosporus di Turki yang menjadi jalan keluar masuk kapal -kapal Rusia.

Ia ada di Laut Merah ,di Teluk Parsi, di laut Arab, di muka laut memasuki Selat Melaka di pulau Nicobar , di Okinawa Jepun .Pengkalannya  seantero dunia. Kini AS mula mengalih perhatian serius ke Asia Pasifik .Wilayah ini paling berkembang pesat dalam pertumbuhan ekonomi. Jepun ,Korea Selatan  dan  Taiwan  telah menjadi kuasa ekonomi yang disegani.Paling ditakuti ialah kemunculan China sebagai gergasi ekonomi yang sedang mengembangkan sayapnya untuk menyaingi AS.

Pengkalan AS yang paling unik ialah di tengah-tengah lautan Hindi di sebuah pulau yang namanya DIEGO GARCIA. Jika pesawat MS 370 melencong ke lautan Hindi mana mungkin kehadirannya tidak dapat ditangkap oleh radar di sana ?

Dari sini AS menyerasng Iraq

MH 370 : ADAKAH MALAYSIA SEKADAR MEMBACA SKRIP OLEH PIHAK YANG MENGUASAI AUTORITI DUNIA ?

 DIEGO GARCIA  PENGKALAN UDARA AMERIKA YANG MENGAWAL LAUTAN HINDI DI TENGAH-TENGAH LAUTAN YANG PALING BERDELORA ITU.MUNGKINKAH MH 370 DITARIK KE SITU ?

APA DAH JADI DENGAN KEDAULATAN NEGARA TERCINTA .MALAYSIA .  NAMPAKNYA KITA DIKAWAL, MENJADI PELAPOR BERITA PIHAK BERKUASA AMERIKA ,AUSTRALIA DAN KUASA-KUASA SEKUTU AS.LIHAT BAGAIMANA TINDAKAN VIETNAN,AWAL-AWAL LAGI  TIDAK MEMBENARKAN WILAYAHNYA  DI MASUKI AS.

LIHAT PENDIRIAN INDIOA INDIA YG MENGHALAU ARMADA CHINA MEMASUKI RUANG LAUTANNYA. KITA JADI KALUT DAN MEMBUKA RUANG UDARA DAN LAUT NEGARA SELUASNYA.HAMPIR TIDAK ADA RAHSIA LAGI.Boleh dimasuki pelbagai negara hatta kapal selam Singapura. SEDANGKAN APA KURANG DAN CANGGIHNYA DENGAN KAPAL SELAM KITA .

KEMUDIAN SEMUA MAKLUMAT MESTI DISAHKAN OLEH BRITAIN,AS,AUSTRALIA DAN SEBAGAINYA SEBELUM DIKELUARKAN. MENGAPA ? KRISIS INI TELAH MENDEDAHKAN BANYAK KELEMAHAN KITA. SEPETI CERAPAN RADAR KITA TIDAK DAPAT DISAHKAN OLEH KITA SENDIRI SEAWAL PESAWAT ITU MELENCONG DARIPADA ARAHNYA YANG ASAL.

ADA BANYAK PERSOALAN YANG BELUM TERJAWAB. BAGAIMANA PESAWAT BOLEH HILANG DALAM WILAYAH KITA SENDIRI ? IA SEOLAH DIHILANGKAN OLEH TANGAN GHAIB.SIAPA YA ? SISTEM DI MATIKAN. SEGALANYA DIMATIKAN BUAT SEKETIKA ! Kemudian keluar berita mengikut yang disahkan dulu oleh autoriti yang menguasai segala kecanggihan. SIAPA YANG MENGUASAI MEREKA ?

SEMUANYA SEPERTI DIATURKAN DENGAN TERTIB.BUKTI TIDAK ADA ATAS KEHILANGAN TETAPI PENGESAHANNYA ADA, ATAS MAKLUMAT BERJANGKA YANG DIKELUARKAN. PESAWAT YANG HILANG MUNGKIN SUKAR DITEMUI DENGAN BERBAGAI ANDAIAN DAN SPEKULASI YANG MENGGERUNKAN UNTUK MENUTUP ISU.

DALAM PADA ITU MUNCUL SPEKULASI TERMASUK IANYA SABOTAJ ORANG DALAM IAITU JURU TERBANG KERANA PEGANGAN POLITIKNYA. MUNGKINKAH INI BERLAKU ? Tragedi ini melibatkan nyawa ramai manusia.Di dalamnya ada saintis,pakar-pakar IT,  menurut laporan para bilioner , awak-awak dll muatan.Mengapa nak mengambil risiko yang begitu tinggi untuk 1 orang idola .

The message which ended the hopes of the missing passenger's relatives and a map where debris has been located

Bagaimana mungkin pesawat dihala ke lokasi yang tiada berhala tuju ? Tak pernah berlaku dalam sejarah penerbangan dunia, juru terbang yang waras, profesional buat begitu.

So far, ships in the international search effort have been unable to locate several 'suspicious' objects spotted by satellites in grainy images or by fast-flying aircraft over the search area in the southern Indian Ocean

Ambil risiko berat bunuh diri dan membunuh ratusan nyawa dengan yang tidak berdosa . Bolehkah tindakan bodoh mengalih laluan ke suatu destinasi yang bukan laluan asal dilakukan oleh seorang profesional ? Tindakan sehingga sanggup melencongkan pesawat ke tengah lautan bergelora tanpa halatujunya.

Ini pun seperti boleh terjadi oleh permainan dan  persepsi politik  buruk yang menghantui kita. Masih ada ruang untuk dipolitikkan.

Soalnya mesti dicari apa motifnya tragedi ini.Siapa yang terlibat dan untuk  tujuan apa ? Melihat kepada timing tragedi dan angkaranya ia telah berlaku atau dilakukan pada masa yang tepat.Di saat iklim politik Malaysia memuncak panas. Ketua pembangkang DSAI terhukum 5 th penjara. PRK Kajang yang menguji masa depan SURVIVAL BN dan  politik negara.

Krisis ekonomi Malaysia yang tenat,kenaikan harga barang yang memuncak,persaingan kuasa antara AS dengan China dan berbagai kemelut seperti TPPA. Berlakunya tragedi ini telah mengalih banyak isu-isu fundemental yang merimaskan keadaan. Siapakah yang mengatur  dan menentukan semuanya ini ?

INI BUKAN KEBETULAN. Timingnya sangat tepat sesuai dengan krisis dan kegawatan yang terbentuk.Berupayakah kita merungkai apa yang tersirat. Setiap gejala, krisis dan peristiwa ada senario dan puncanya. Ini bukan bencana secara kebetulan . Pesawat dialihkan ke bahagian tengah lautan Hindi. Lokasinya sekian sekian selesai.

ADA RAHSIA BESAR YANG MENYELUBUNGI DAN DISEEMBUNYIKAN SEHINGGA PESAWAT ITU HILANG DENGAN MUDAH SEPERTI SISTEM PENGESANAN SETELIT DUNIA DIMATIKAN SEKETIKA. Sebagaimana runtuhnya WTO ditudingkan kepada organisasi kecil yang diperbesarkan kehebatan mereka , membuatkan  kita terpegun seketika tentang keupayaan sosok luar biasa OSAMA.

Pelenyapan diri Osama ben Laden yang dikebumikan di dasar lautan untuk menutup satu episod yang lama dimainkan pun satu misteri. Benarkah individu ini ada atau mainan CIA.Yang terkini ialah kehilangan objek besar sepanjang 63 meter MH 370 dalam wilayah kita. Kita hanya boleh mengumumkannya selepas 1 minggu walau pun mengetahuinya sejak hari pertama pada hari Sabtu 8 Mac 2014 jam 8.11 pagi.

Semuanya menjadi tanda tanya. Akhirul kalam ada sepotong ayat Al Quran yang wajar dijadikan pedoman oleh orang beriman. Semoga kita tidak tertipu dengan muslihat kuasa – kuasa Fasiq yang sentiasa berniat jahat. Marilah kita kembali kepada petunjuk Ilahi iaitu kitabnya. Agar kita tidak tertipu oleh permainan Order Baru Dunia AS  yang kini semakin  ganas memporak perandakan mayapada kini;

Wahai orang – orang yang beriman apabila datang kepada kamu orang FASIQ membawa berita hendaklah kamu periksa dengan teliti agar kamu tidak menimpakan musibah kepada sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini, maka kamu akan menyesali tindakan kamu itu ( Al Hujurat 49 : 6 )

SIAPAKAH ORANG ATAU SUMBER KUASA  YANG  FASIQ  ?

Fasiq-evil doers, to be ungodly,to commit ungodliness, disobey god commandment,rebellious,reprobate, wicked, one who forsake the path, miscreant .

Pelaku kejahatan , manusia  syaitan, engkar kepada perintah Allah, terlibat dengan pelanggaran terhadap perintah Allah, durhaka, buat kerosakan atas muka bumi, menyimpang daripada jalan Tuhan,

 

 

 

 

 

Aneh ! Bagaimana MH 370 tersasar begitu jauh dari utara ke selatan

BAGAIMANA MH 370 MELENCONG BEGITU JAUH DARI UTARA KE SELATAN TANPA TANGAN-TANGAN DAN MOTIF YANG MENGENDALIKANNYA ………..??????????

Ini satu misteri yang belum terjawab.Seolah satu penutup kepada kes yang buntu. Bagaimana pesawat tersebut dilencongkan  begitu jauh. Boleh tersasar daripada rut yang ditentukan . Hilang arah daripada laluan biasa yang telah diprogramkan. Tidak ada penjelasan yang terperinci. Sekadar satu pengumuman sahaja daripada sumber luar yang belum tentu muktamat. Cari bukti kemudian . Entah jumpa entah tidak ! Fulstop!

Sehingga kini belum ada bukti apa yang dinyatakan itu secara konkrit. Hanya diumumkan destinasi terakhir pesawat ialah di bahagian selatan di tengah Lautan Hindi. Adakah ia dilencongkan ke situ dengan sengaja ? Para waris yang kematian anggota keluarga berhak menuntut penjelasan yang lebih jelas dan utuh tentang misteri yang paling pelik dan sangat tidak rasional ini dalam sejarah penerbangan dunia.

Adakah kesimpulan ini  sesuatu yang tepat tanpa menampilkan bukti-bukti  yang sahih, dan  tepat sehingga  dimuktamatkan tanpa  dipertikaikan lagi. Sekadar bergantung kepada sumber satu pihak sahaja sebelum disahkan secara konkrit oleh pihak-pihak lain yang tidak jauh kewibawaannya secara bersama.

Kelip-kelip disangka api

Kalau api mana maraknya

Hilang ghaib dikata mati

Kalau mati mana buktinya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...