Alhamdulillah, hari ini saya telah berkesempatan meraikan kunjungan Syekh Jamal Farouk Jibreel dari Universiti Al Azhar Mesir ke Seri Perdana. Dalam pertemuan yang turut dihadiri oleh YB Menteri Agama, Dato’ Seri Dr Na’im Mokhtar, kami sempat berbincang perihal pendidikan tinggi Islam khususnya pengukuhan jalinan hubungan Malaysia dengan Al Azhar yang kini menempatkan seramai 6,204 pelajar dari tanahair. Selari dengan kuliah Syekh yang bertajuk ‘Peranan Akhlak dalam Pembinaan Negara’, saya menekankan bahawa adalah menjadi misi pentadbiran saya untuk menjelmakan nilai akhlak dalam tata laksana kenegaraan.

MALAYSIA OH MALAYSIA!

MALAYSIA negara dunia ke 3 yg paling berjaya. Ya! Paling unggul sebagai harapan DUNIA ISLAM. Kini apa dah jadi dengan negara bertuah ini:

NEGARAKU MALAYSIA! JANGAN JADI NEGARA SIA-SIA, NAMUN REALITI TIDAK BEGITU APABILA KEADAAN TIDAK MENENTU:

Negara ditipu, Di tengah gamat HIDUP MELAYU, Wang habis disapu, Kapal ditempah jadi PENUNGGU!!

GERAKAN TANAH AIR

GTA Gerakan Tanah Air telah diluncurkan oleh TUN M. Apa pula helah, taktik dan strategi terakhir kali ini? Tun Dr Mahathir kali ini pergunakan gerakan baru untuk memukau, memikat dan mengimbau pengundi Melayu menyokongnya dalam PRU ke 15.

POLITIK DAIF MAHIADDIN YASIN

Bekas naib presiden PKR Rafizi Ramli berkata Bersatu cuba memainkan sentimen kononnya orang Melayu sekarang adalah neofeudal, berpuak-puak serta memerlukan pelindung.

Parti pimpinan Muhyiddin Yassin itu, katanya, terus membingkaikan orang Melayu sebagai kaum lemah dan sikap itu hampir sama dengan pandangan Umno sejak berpuluh-puluh tahun lalu.

Bagaimanapun, Rafizi yakin pendekatan diambil Bersatu itu tidak akan menguntungkan parti terbabit sebaliknya akan menjadi senjata memakan tuan.

“Sangat merugikan Bersatu jika mereka menganggap orang Melayu adalah golongan neofeudal dan berpuak-puak,” katanya kepada Malaysiakini

CHE DET – MANUSIA TERSEMBUNYI DI SEBALIK LIDAHNYA!

Kata Saidina Ali manusia tersembunyi di sebalik lidahnya.

KEADILAN MALAYSIA

 1. Tiap-tiap hari dunia dapat membaca laporan berkenaan perbicaraan kes 1MDB yang diadakan di Amerika Syarikat.
 2. Dalam perbicaraan ini ramai nama tokoh-tokoh di Malaysia yang terlibat dengan jenayah mencuri duit 1MDB dilapor. Kesalahan yang dilakukan oleh mereka disebut. Di antara orang yang disebut berkali-kali sebagai terlibat dengan menipu 1MDB ialah Najib dan Rosmah.
 3. Laporan-laporan ini boleh dibaca dalam akhbar Malaysia. Tetapi yang peliknya ramai orang Malaysia tidak sedikit pun marah terhadap Najib dan Rosmah, jauh sekali merasa malu.
 4. Di PRN Johor parti Najib di sokong sehingga menang 2/3 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).
 5. Dalam satu rakaman video Perdana Menteri (PM) ditolak ke belakang oleh Presiden UMNO, yang tarik Najib ke depan di tempat Perdana Menteri. Dari peristiwa ini adalah jelas Najib lebih dihormati oleh UMNO daripada Perdana Menteri.
 6. Apakah jenis Kerajaan yang didirikan oleh Ismail Sabri jikalau ia boleh dihina di hadapan dunia.
 7. Ramai ahli UMNO hendak supaya PRU 15 diadakan segera. Apakah Ismail Sabri akan jadi Perdana Menteri jika UMNO menang. Tentu tidak.
 8. Yang akan jadi PM tentulah penyokong kuat Najib. Bagi Kerajaan yang akan didirikan, yang utama ialah membebas Najib dari hukuman 12 tahun penjara.
 9. Contoh sudah ada. Anak tiri Najib terlepas dari penjara kerana bagi balik separuh dari duit yang dicuri.
 10. Najib boleh bagi balik banyak mana yang dikehendaki oleh Kerajaan Barisan Nasional (BN). Ia akan diampun.
 11. Setelah mencuri berbillion Ringgit Najib yang didapati salah, tidak dipenjara barang sehari pun.
 12. Ini keadilan di Malaysia. Curi seekor ayam masuk penjara serta merta. Oleh itu curi berbillion. Didapati salah oleh mahkamah. Bagi balik setengah billion. Bebas.
 13. Belum jadi. Tetapi boleh jadi. Saya agak-agak sahaja.
 14. Ya. Saya akan dipanggil untuk soal siasat.
 15. Di Malaysia ini satu tekanan yang menakutkan.
 16. Tutup mulut. Tutup telinga. Awak okay.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...