FAKTA: KENALI SIAPAKAH MUFTI BESAR PALESTIN SYEIKH AMIN AL-HUSAINI DISEBALIK ADOLF HITLER.


DILUPAKAN & KENAPA RAMAI YANG TIDAK MENGETAHUI?

“Mufti Besar Palestin Syeikh Amin Al-Husaini & Adolf Hitler “Nazi” ”

Antara video yang jarang sekali kita melihat di mana-mana media semasa termasuklah televisyen. Malah kita dibutakan mata tentang perjuangan Ulama. Maka disini disertakan wajah Mufti Besar Palestin.

Ini antara wajah Mufti Besar Palestin iaitu Syeikh Amin Al-Husaini (ca. 1895 – July 4, 1974, أمين الحسيني,) yang telah diberi tanggungjawab yang besar & dilantik menjadi Mufti Besar Palestin pada umur lebih kurang 25tahun.

Didalam video ini juga menunjukkan kehadiran Syeikh Amin Al-Husaini yang disambut oleh Adolf Hitler ketika ketibaannya di Jerman.

Didalam video ini juga menunjukkan keakraban antara Syeikh Amin Al-Husaini dengan divisi askar didalam pasukan Adolf Hitler.

Ada juga askar dari Bosnia, mereka memakai tarbus turki dan menyertai didalam pasukan Adolf Hitler dan kelihatan mereka sedang solat dan bersama Syeikh Amin Al-Husaini. Wallahualam

Akhir hayat Syeikh Amin Al-Husaini pada umur 79tahun dan meninggal di Lubnan kemudian perjuangannya di Palestin diteruskan oleh saudaranya iaitu Yaseer Arafat. Al-Fatihah.

Continue reading

AKHIR RAMADZAN PERANG MASIH BERLANGSUNG DI GAZA: MENCARI PANGLIMA SEGAGAH KHALID AL WALID

Khalid-ib-WalidPhoto: Sahabat semua.<br />
Banyakkan amal pada malam-malam akhir ramadhan ini.<br />
Moga semua kita beroleh malam lailatul qadr.</p>
<p>Aamiin Ya Rabb!</p>
<p>Dari: HAMBA ALLAH</p>
<p>LIKE: Jom Dakwah Bersama Ulama

The first time I heard about Khalid bin al-Walid—the 7th century Muslim jihadi affectionately known in Islamic history as “The Sword of Allah”—was when I was in college researching for my MA thesis on the Battle of Yarmuk, when the Muslims, under Khalid’s generalship, defeated the Byzantines in 636, opening the way for the historic Islamic conquests.

Nearly a decade and a half later, Khalid, that jihadi par excellence, has come to personify a dichotomy for me—how the jihad is understood in the West and how it really is: officially, Western academia, media, and politicians portray it as defensive war to protect Muslim honor and territory; in reality, however, jihad is all too often little more than a byword to justify the most primitive and barbaric passions of its potential recruits and practitioners.

Based on the English language sources I perused in college, Khalid was a heroic, no-nonsense kind of jihadi—fierce but fair, stern but just.  He was the champion of the Apostasy Wars, when he slaughtered countless Arabs for trying to leave Islam after the death of Muhammad.

Ulama berketurunan Sayyidina Khalid Al-Walid
(Saifullah – Pedang ALLAH).Nama beliau adalah Shaykh Muhammad Alauddin Siddiqui yang dilahirkan pada 1 January 1936 di Kashmir.

Shaykh juga seorang mursyid bagi tarekat Naqshbandi dan seorang…

Photo: Ulama berketurunan Sayyidina Khalid Al-Walid<br />
(Saifullah - Pedang ALLAH).</p>
<p>Nama beliau adalah Shaykh Muhammad Alauddin Siddiqui yang dilahirkan pada 1 January 1936 di Kashmir.</p>
<p>Shaykh juga seorang mursyid bagi tarekat Naqshbandi dan seorang ulama yang tersohor di Kashmir. </p>
<p>Shaykh juga merupakan keturunan Sayyidina Khalid Al-Walid iaitu sahabat Nabi Muhammad melalui bapanya Khawaja Pir Ghulam Mohiuddin Ghaznavi.</p>
<p>Shaykh Muhammad Alauddin Siddiqui Sahib mendapatkan ilmu al-Quran dan Tafsir daripada Mufti Pakistan Hazrat Allama Mawlana Sardar Ahmed dari Faisalabad, Pakistan. </p>
<p>Ketika umurnya 38 tahun, bapanya telah meninggal dunia dan  Shaykh Muhammad Alauddin Siddiqui menjadi pengganti bapanya. Sejak daripada itu Shaykh berusaha untuk menyebarkan cahaya Tasawwuf (Kerohanian) di seluruh dunia.</p>
<p>Beliau juga banyak berkhidmat di kawasan Nerian Sharif, Kashmir Pakistan. Tempat ini merupakan tempat bersejarah bagi umat Islam disana.</p>
<p>Selawat dan Salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW dan seluruh keluarga Baginda serta seluruh para sahabat.</p>
<p>Allahumma solli ala Sayyidina Muhammad, Wa ala ali Sayyidina Muhammad</p>
<p>Dari: HAMBA ALLAH</p>
<p>Baca penuh: (http://www.mailofislam.com/eng_bio_-_shaykh_alaudin_siddiq.html)</p>
<p>LIKE:</p>
<p>Shaykh ul Alam Hazrat Pir Muhammad Alauddin Siddiqui Sahib (DBA)<br />
Shaykh Ahmad Kabeer Sabahudin Al-Rifâi<br />
Jenab Shaykh Zahid Sultani Naqashbanddi Mujadiddi Gulhar Sharif<br />
Jom Dakwah Bersama Ulama
  • Jom Dakwah Bersama Ulama Shaykh ul Alam Qibla Pir Muhammad Alauddin Siddiqui Sahib is a Shaykh of the Naqshbandi Tariqa and a great Islamic scholar. They are also a descendant of the great Companion, Sayyidina Khalid bin Waleed (Radi Ta’ala Anhu), from their father’s side.

    Jom Dakwah Bersama Ulama's photo.

JAWAPAN SPONTAN AMERIKA TERHADAP TRAGEDI MH 17 MALAYSIA DI UKRAINE

MH17: How can the US respond?

Obama said one American citizen, Quinn Lucas Schansman, has been confirmed dead. The Netherlands lost 189 citizens, while Canada, Germany, the UK, Malaysia, Indonesia and others all had citizens aboard the flight.

The president called for patience as the investigation goes forward.

“We have to be sure that we don’t get out ahead of the facts,” he said in an answer to a reporter’s question. “We don’t know exactly what happened.”

But Obama did stress that Russia has to answer in some way for what happened.

BAGAIMANA AMERIKA BERTINDAK BALAS

Obama berkata seorang warga AS Quinn Lucas Schansman disahkan terbunuh.Belanda kehilangan 189 rakyatnya yang terkorban. Sementara  Kanada, German, UK, Malaysia, Indonesia dl masing-masing mempunyai warga yang terkorban dalam penerbangan itu.

Presiden  mohon kesabaran semasa penyiasatan punca kemalangan sedang berjalan

“Kita mesti pastikan tidak tersasar,  merungkai punca sebenar apa yang berlaku ? “

Presiden menegaskan Russia mesti menjawab beberapa perkara bagaimana peristiwa  ini terjadi sebgaaimana jawapan kepada bebrapa pertanyaan dari para wartwan.

JAWAPAN BERSAHAJA DARIPADA OBAMA :

Kami sebetulnya tidak tahu apa yang sebenarnya telah berlaku  

 

APA JADAHNYA DALAM 1 MINGGU ADA 3 NAHAS UDARA ? KEMALANGAN ATAU ANGKARA SIAPA ?

 

PERTAMA : KEMALANGAN MH 17 DI UKRAINE  PADA 18 JULAI 2014

KEDUA : KEMALANGAN DI TAIWAN  PADA 23 JULAI 2014

KEMALANGAN DI ALGERIA PADA 24 JULAI 2014

INI MERUPAKAN REKOD YANG PALING BURUK DALAM SEJARAH PENERBANGAN

1. KEMALANGAN YANG MELIBATKAN PESAWAT MAS MALAYSIA MH 17

2. Taiwan Plane Crash in Typhoon’s Tail Kills 47

BEIJING — Jul 23, 2014, 9:46 AM ET
By WENYAN DENG
PHOTO: Rescue workers survey the wreckage of TransAsia Airways flight GE222 which crashed while attempting to land in stormy weather on the Taiwanese island of Penghu, July 23, 2014.

A passenger plane trying to land at a Taiwan airport in stormy weather in the tail end of a typhoon crashed and killed 47 people, authorities said.

AFRICA

3. Algeria confirms crash of passenger airliner

Air Algerie plane was carrying 116 people from Burkina Faso to Algiers when it disappeared over northern Mali.

Last updated: 24 Jul 2014 16:05

Algerian aviation officials have confirmed that a plane operated by Air Algerie carrying 116 people from Burkina Faso to Algeria’s capital has crashed over northern Mali.

Flight AH5017 disappeared from radar over northern Mali after heavy rains were reported, according to the owner and and government officials in France and Burkina Faso.

INI KATA NETANYAHU TERHADAP PEJUANG PALESTIN DI GHAZA

KUASA-KUASA BARAT SEPERTI BRITAIN, PERANCIS DAN AS MENUDUH NAZI JERMAN DI BAWAH HITLER KEJAM KERANA MELAKUKAN GENOCIDE KE ATAS YAHUDI. KINI APA KATA AMERIKA DAN BARAT,  BILA YAHUDI BERMAHARAJA LELA MEMBUNUH DAN MEMBULI  RAKYAT PALESTIN  DENGAN SEWENANG-WENANG.

[2:44] Mengapa kamu suruh orang lain (mengerjakan) kebaktian, sedang kamu melupakan diri (kewajiban) mu sendiri, padahal kamu membaca Al Kitab

TIDAK ADA SEBARANG HUBUNGAN TIMBAL BALIK BERDASARKAN MORAL ATAU KEMANUSIAAN  ANTARA ISRAEL DENGAN KUMPULAN  PENGGANAS DI GAZA.  PARA PENGGANAS TERLIBAT DENGAN DUA BENTUK KEGANASAN.

PERTAMA MEREKA MENYERANG ORANG AWAM ISRAEL DAN

KEDUA MEREKA BERSEMBUNYI DI SEBALIK ORANG AWAM PALESTIN.

ITULAH SIFAT PENGGANAS YANG SEBENARNYA PENGGANAS.

JADI ISRAEL SIAPA ?  ADALAH MEREKA ADALAH BANGSA DAN KERAJAAN YANG MENYANJUNG PERDASMAIAN . KERAJAAN YANG TERPAKSA MEMPERTAHANKAN HAK DAN KEDAULATANNYA DARIPADA GUGATAN PENGGANAS YANG MANA KEDAMAIAN MEREKA SENTIASA TERGANGGU.

JADI PALESTIN INI SIAPA ? MENGAPAKAH MEREKA TERPAKSA BERPERANG. BERPERANG UNTUK MEMPERTGAHANKAN BANGSA YANG HENDAK DIMUSNAHKAN OLEH YAHUDI. PIHAK YANG MERAMPAS TANAH AIR MEREKA PALESTIN.

ADAKAH PERANG YANG TIDAK  GANAS ?  PERANG BERERTI MEMBUNUH ATAU DIBUNUH.TAK ADA PERANG YANG TIDAK MELIBATKAN SENJATA DAN PEMBUNUHAN. ITU TIDAK DINAMAKAN PERANG.

MUSUH HANYA AKAN GENTAR APABILA DILAWAN. LEBIH-LEBIH LAGI MUSUH KEMANUSIAAN SELURUHNYA IAITU ZIONIS. MUSUH YANG HANYA INGIN MENJAGA SYURGA UNTUKNYA DAN MEMBALAS NERAKA UNTUK ORANG LAIN.

TERBUKTI YAHUDI YANG TIDAK FAHAM ERTI DAMAI DAN HIDUP BERSAMA. SEJAK DARI ZAMAN BERZAMAN. APABILA YAHUDI HADIR AKAN BERLAKU KERIBUTAN DAN KEKACAUAN SEPERTI DI JERMAN, TURKI OSMANIAH,  DI EROPA DLL.

APA KATA TUN MAHATHIR TERHADAP SERANGAN ISRAEL YANG BERTALU-TALU KE ATAS GAZA ?

JENAYAH PERANG YANG ISRAEL LAKUKAN KE ATAS RAKYAT PALESTIN JAUH LEBIH KEJAM DARIPADA YANG HITLER LAKUKAN KE ATAS YAHUDI  SEMASA PERANG DUNIA KEDUA.

JENAYAH PERANG YANG HITLER LAKUKAN DILEBIH-LEBIHKAN SEDANGKAN APA YANG ISRAEL LAKUKAN SANGAT NYATA KEZALIMANNYA. MEMBAKAR REMAJA PALESTIN, MENGEBOM TEMPAT AWAM, MEMBUNUH PARA REMAJA, MELANCARKAN PELURU BERPANDU BERTALU -TALU. ISREAL TIDAK BERSEORANGAN MALAH IA DIBANTU OLEH AMERIKA SYARIKAT DAN KUASA-KUASA BARAT.

 Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyalahkan Eropah dan Amerika kerana mencipta  Israel sebagai ‘raksasa’ dan menuduh mereka memejam sebelah mata terhadap kekejaman dilakukan itu. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 Julai, 2014.

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyalahkan Eropah dan Amerika kerana mencipta Israel sebagai ‘raksasa’ dan menuduh mereka memejam sebelah mata terhadap kekejaman dilakukan itu. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 Julai, 2014. 

Orang Yahudi lebih teruk daripada Nazi, kata Tun Dr Mahathir Mohamad, berhujah mengenai konflik terbaru Israel-Palestin dalam entri terbaru di blognya. 

Dalam satu “serangan” panjang yang pedas terhadap bangsa Yahudi, bekas perdana menteri itu mengatakan orang Yahudi tidak belajar daripada kesilapan lalu.

“Bila orang Yahudi dianiayai oleh Nazi di Jerman, mereka memohon simpati dan sokongan dunia. Tetapi penderitaan mereka tidak mengajar mereka apa-apa, tidak membuat mereka lebih memahami erti penderitaan.

Katanya, orang Yahudi sepatutnya marah kepada orang Jerman dan Eropah lain atas kekejaman yang dilakukan terhadap mereka masa lalu, sebaliknya mereka membunuh orang Arab sebab “ia lebih senang dan menyeronokkan.”

Sebagai penyokong tegar Palestin, Dr Mahathir sering melepaskan kemarahannya terhadap Israel.

PUNCA KEMALANGAN MH 17 DARI SUMBER RUSIA

SIAPAKAH YANG TERLIBAT MENEMBAK MH 17 ?

Ada beberapa kemungkinan siapa yang menembaki MH 17 :

Ia ditembak di kawasan yang berkonflik. Pemerintah  Ukraine yang setia kepada Russia telah jatuh akibat kebangkitan rakyat yang tidak mahu lagi tunduk kepada ideologi komunis. Kesempatan ini diambil peluang  oleh AS dan EU untuk menanam pengaruh.

Ini dinilai dan ditindak oleh Russia sebagai satu gugatan dan ancaman ke atas keselamatannya. Lebih-lebih lagi angkatan laut Russia diletakkan disekitar Laut Hitam. Dengan gu8gatan inbi Russia terasa dikepung.Berlaku peperangan di antara puak yang pro Russia dengan puak yang pro Amerika dan EU. Di kawasan inilah MH 370 ditembaki.

Ada beberapa kemungkinan yang berlaku:

Pertama ditembak oleh puak yang anti Russia yang dibelakangnya ada EU dan AS untuk mencetuskan konflik yang lebih besar.Membuka jalan kepada AS masuk campur .

Kedua ditembak oleh puak yang pro Russia untuk memberi impak bahawa ini dilakukan oleh kerajaan Ukraine yang pro Barat. Menuduh AS sebagai dalang di sebalik tragedi ini. Sebelumnya berlaku kehilangan pesawat MH 370 diangkasa Malaysia. Pendapat umum menyatakan ini adalah perbuatan AS dan CIA yang mengalih pesawat tersebut ke satu lokasi rahsia. AS diam membisu. Dalam kes MH 17,  Obama mula-mula bersuara menuduh Russia.Diikuti para para sekutunya Australia dan Britain. Jika AS boleh menuduh demikian, tidak ada masalah untuk Russia berbuat hal yang serupa. Amat mudah untuk Russia mengeksploitnya  bahawa ini semua angkara AS dan konco-konconya.

Dilakukan hasil konspirasi Israel yang mengupah pihak-pihak yang berkonflik untuk memangsai Malaysia sebuah negara Islam yang menyokong perjuangan rakyat Palestin. Dalam kelam kabut serangan ke atas Gaza , Israel mengambil kesempatan menyerang dunia Islam.Malaysia menjadi mangsa dan pilihan.Perlu diingat di Israel ada sejumlah besar orang  Yahudi yang berasal dari Rusia dan bercakap bahasa ibundanya.Mereka     marah  dengan pendirian kita yang pro Palestin.

Soalnya banyak syarikat  penerbangan awam yang melalaui kawasan itu.Mengapakah MALAYSIA menjadi sasaran ?

TERJAWABKAH MISTERI KEHILANGAN MH 370 SETELAH BERLAKUNYA KEMALANGAN NGERI MH 17 ?

4 bulan lalu berlaku kehilangan penuh misteri pesawat MAS MH 370 di angkasa kita. Ia dalam perjalanan biasa, mengikut laluan biasa menuju Beijing China.Persoalannya bagaimana pesawat sebesar  63.5 meter boleh lesap begitu saja? Di atasnya ada setelit yang sentiasa  berpusing. Setiap saat bekerja mencerap apa jua objek di bawahnya.

Berpuluh setelit seantero dunia  mengesahkan pesawat itu berpaling arah menuju ke lautan Hindi. Mustahil hilang daripada pengesanan setelit-setelit itu di zaman yang serba canggih ini. Dengan cerapannya,  objek sekecil seorang  manusia dilorong yang gelap masih boleh dikesan untuk ditembak. Ditembaki  jika ia dikenalpasti pengganas oleh Amerika atau Israel. Inikan  pula pesawat yang di atas angkasa.

Di bawahnya pula ada radar pengesan yang serba canggih di sempadan negara -negara yang dilalui,  dimasuki. Rahsia kehilangan pasti diketahui oleh pihak-pihak yang terbabit. Pihak Boeng pembuat pesawat ini pasti tahu. Juga adi kuasa dunia yang unggul yang punyai pengkalan tentera di setiap penjuru dunia.

Bila  berlaku kemalangan MH 17 Obama dengan cepat melantun dan bersuara  meminta tapak kemalangan jangan diganggu. PM Australia Tony Abbot memberi amaran jangan biarkan Rusia menutup atau mengganggu kawasan kemalangan. Dalam hal MH 370 berpuluh negara menyiasat tapi hasilnya kosong.

Marilah kita renungkan seperti kata pepatah pepatah Melayu yang menyebut kuman di seberang lautan nampak masakan gajah di depan mata tidak. Persoalannya sekali lagi dalam pertembungan antara adi kuasa Amerika – China dan Amerika – Rusia,  Malaysia pula sekali lagi menjadi mangsa. Kes kali ini dunia terutama AS mendesak meminta satu siasatan yang rapi dibuat.

Sebagaimana kata Tun Mahathir mereka terutama Boeng tahu tapi…………sengaja menyembunyikannya.Mengapa ? Ada rahsia besar yang hendak disorok. Jadi sekali lagi bangkai gajah bolehkan ditutup dengan nyiru. Di zaman yang serba terbuka dan canggih ini masih ada kuasa ghaib yang licik di dunia yang berfikir mereka masih mampu menipu semua manusia di seluruh dunia. Lakukanlah namun kejahatan dan konspirasi  tetap ter dihidu.

MENYINGKAP 100 TAHUN PERANG DUNIA PERTAMA – 1914-2014 BERDASARKAN UCAPAN PM BRITAIN

SAKSIKANLAH UCAPAN DI BAWAH INI DARI DAVID CAMEROON PM BRITAIN SEMPENA SAMBUTAN RAMADZAN 1435 H

DAVID CAMEROON PM UK mengungkap semula apa yang berlaku semasa Perang Dunia 1. Dunia Islam masa itu(1914-1918) menyebelahi penjajah Inggeris. Arab menyokong Inggeris untuk menjatuhkan Turki Osmaniah dan Inggeris dilayan teman yang menolong kerana menjanjikan PERMBEBASAN dan KEMERDEKAAN daripada konkongan Khalifah di Istanbul.Sedangkan Turki mengambil pendekatan bekerjasama demi menyelamatkan sebuah kekuasaan Islam yang terbina semenjak zaman Rasulullah supaya ti8dak berpecah – belah.

Berusaha menyelamatkannya supaya kekal di bawah satu kesatuan DAULAH ISLAMIAH. Demi membuktikan kebaikan Turki Osmaniah telah membina jalan keretapi dengan bantuan teknologi Jerman dari Damsyik ke Madina untuk menyenangkan umat Islam mengerjakan haji. Malangnya hasil hasutan Inggeris, prasarana yang bermaksud baik itu dimusnahkan oleh Arab yang fanatik

Manakala Umat Islam India begitu terasuk untuk membantu mempertahankan empayar Great Britain sehingga sanggup berkorban jiwa  menghantar 1 juta tentera terdiri daripada anak-anak muda ke Eropa untuk berjuang menentang German dan sekutunya.Termasuk melawan   Turki Osmaniah saudara seagama mereka sendiri.

Di Tanah Melayu tokoh Tok Janggut atau Haji Mat Hassan yang menyokong Khalifah Turki dituduh pengkhianat. Akibat tekanan Inggeris Sultan Kelantan pada ketika itu Sultan Muhammad ke 4 telah mengeluarkan surat mengisytiharkan Tok Janggut penderhaka. Ini adalah isyarat untuk Inggeris memburu dan membunuhnya.

Untitled-1

Asyshahid Tok Janggut                     Sultan Muhammad ke 4

Tok janggut

Akibat kekalahan Turki dalam Perang Dunia 1 , wilayah kekuasaannya dirampas dan berpusu-pusulah penjajah barat masuk menakluk wilayah Islam di Timur Tengah. Inggeris mengukuhkan kuasa di Mesir,Sudan, Hejaz, Iraq, Palestin, Perancis di Syria, Lebanon, Algeria dan Tunisia , Itali di Libya. Pemerintahan khalifah Islam terakhir ditamatkan pada tahun 1924.

Pemerintah baru yang naik  menentang Islam dan benci kepada Arab.Pemerintah  baru yang tebal  dengan sentimen Turki yang melulu. Turk berubah i menjadi negara SEKULAR di bawah kekuasaan Mustafa Kamal Pasya atau Mustafa Kamal Atatturk yang merobah seluruh kondisi Turki.Turki moden yang meninggalkan syariat Islam sebagai tonggak negara dan menerima tamadun barat sepenuhnya sebagai syarat untuk maju.Ini menjadi model negara Islam yang kemudiannya menjadi ikutan kebanyakan negara Islam yang dimerdekakan oleh penajah barat.

Akibatnya walau pun merdeka tapi sebenarnya  tidak bebas untuk menentukan siapa yang bakal berada di tampuk kuasa. Dunia Islam sentiasa dipantau untuk memp[eastikan mereka tidak lepas  daripada pengawasan dan cengkaman barat terutama dalam menentukan siapa yang menjadi pemerintah. jika yang naik tokoh yang agresif atau yang pro Islam, dia akan bermasalah dan dijatuhkan menerusi pemeberontakan dari dalam atau menerusi kekacauan yang sengaja dicetuskan.Contohnya apa yang berlaku di Mesir kini.

 

 

PERKEMBANGAN DI SELANGOR APA DAH JADI DENGAN MB KHALID IBRAHIM ?

Najib Khalid

Khalid Ibrahim MP Pakatan Rakyat yang mendapat sanjungan MB Selangor paling berjaya di sepanjang sejarah. Sepanjang tempoh perjawatan selama 6 tahun berturut-turut Selangor telah menikmati lebihan hasil menjangkau 3 bilion lebih. Ini rekod cemerlang yang patut dibanggakan. Kerajaan Malaysia pun boleh terkedu dengan rekod dan prestasi sedemikian,  yang sangat memberangsangkan.

Bertahun-tahun lamannya belanjawan negara sentiasa defisit dan hutang luar negara semakin melonjak  tetapi Khalid menjadikan keadaan sebaliknya. Selangor menjadi contoh tata kelola dan urus tadbir kerajaan yang terbaik.Dengan kekuatan dan kelebihan ini PKR lebih berjaya dalam PRU 2013 berbanding 2008. Rakyat menilai berdasarkan prestasi dan kewibaan Khalid yang nyata terserlah. Beliau nampaknya diterima semua. Baginda Sultan Selangor, PR, PAS, DAP Kerajaan Persekutuan dan rakyat seumumnya. Namun selepas kejayaan beliau menghadapi situasi terburuk dalam partinya sendiri.

DUA HARI LEPAS MB KHALID IBRAHIM  MENGUNJUNGI  PRES PAS HAJI HADI AWANG  DI HOSPITAL  IJN KUALA LUMPUR 

Parti yang menang kerana imej dan kecemerlangan dalam rekod mengurus negeri yang termaju di Malaysia. Mengapakah dalaman PKR tidak dapat menerima beliau sehingga Khalid kalah dalam pemilihan jawatan KETUA CABANG DI PERINGKAT KUALA SELANGOR. Mengapakah beliau dimalukan sampai sebegitu ? Khalid sebagai MB jadi sasaran dan sangat-sangat bukan saja dicemburui tetapi tersangat dimusuhi di dalam partinya sendiri.Ada tangan-tangan ghaib yang sedang merentap Khalid turun secara keras.

Namun sehingga kini Khalid masih selesa dan tidak tergugat untuk mengundurkan diri.Apa pun kita tunggu apa yang bakal berlaku. Nampaknya  falsafah tarik rambut dalam tepung, rambut tidak putus dan tepung tidak berselerak seperti  tidak menjadi.Ini ujian terbesar dihadapi  DSAI di Selangor ! Walau pun Kajang Move telah dibuat sebagai isyarat awal untuk menggantikan Khalid nampaknya ia seperti kantoi di tengah jalan.Apa pun langkah yang dilakukan ia pasti memberi impak kepada kesetabilan PR di Selangor.

Pihak -pihak yang hendak ambil kesempatan sedang menunggu untuk menimbulkan ketegangan untuk diambil kesempatan. Ini sebagaimana krisis dalaman PAS yang hendak membuang MB Kelantan Datuk Mohd Nasir yang tidak disenangi partinya sendiri pada tahun 1977.

                           DATUK HAJI MOHAMAD NASIR MB KELANTAN   KRISIS 1977

dato-muhammad-nasir4_thumb[4]

Harap perkara dan episod seperti ini tidak akan berlaku apabila diambil kesrmpatan oleh UMNO yang bijak memanfaat keadaan dengan menggunakan peruntukan darurat dan apa-apa pun yang berpihak kepada mereka atas nama keselamatan tetapi bermotifkan politik.Duluan tersebut tentu telah dimaklumat oleh PR. Lebih-lebih lagi apa yang telah berlaku di Perak pada tahun 2009.Semoga ia tidak berulang di Selangor.

Soalan :

Adakah Khalid Ibrahim tidak disenangi kerana ia memisahkan dan menghalang campur tangan parti dalam pentadbiran ?

KHUTBAH PERTAMA KHALIFAH IBRAHIM ABU BAKAR AL BAGHDADI DI MOSUL,IRAQ

KHUTBAH PERTAMA "KHALIFAH" ABU BAKAR AL-BAGHDADI

KHUTBAH PERTAMA “KHALIFAH” ABU BAKAR AL-BAGHDADI

 · by  · in 

(Diterjemahkan oleh Muhamad Hussein)

Abu Bakr Al-Baghdadi dalam khutbah Jumat di Mosul, Irak (Gambar: www.aa.com.tr)

Terjemah Lengkap Khutbah Jum’at Abu Bakar Al Baghdadi di masjid Jami’ Mosul Iraq

(Muqoddimah)

Allah telah memerintahkan kita untuk menyembah-Nya dan mengesakan-Nya. Allah juga telah memerintahkan kita untuk memerangi musuh-musuh-Nya dan berperang di jalan Allah demi mencapai kesempurnaan ibadah dan menegakan syari’at Islam. Wahai sekalian umat manusia, sesungguhnya agama Allah tidak akan tegak tanpa berhukum dengan syari’at Allah dan menegakan hukum-hukum-Nya. Dan hal tersebut tidak akan tercapai tanpa menggunakan kekuatan dan kekuasaan.

Allah berfirman:

لقد ارسلنا رسلنا بالبينات وانزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط، وأنزلنا الحديد فيه بأس شديد ومنافع للناس

Inilah kitab yang menunjuki dan pedang yang memenangi. Dan sesungguhnya saudara-sudara kita pra mujahidin telah di karuniai pertolongan dan kemenangan. Dan setelah bertahun tahun berjihad dan bersabar akhirnya mereka berhasil menegakkan khilafah dan mengangkat seorang imam. Dan hal ini merupakan hal yang wajib syar’i. Ini adalah kewajiban yang telah hilang di makan waktu, dan telah lama hilang dari dunia nyata sehingga banyak dari kalangan umat Islam tidak faham akan kewajiban (menegakan khilafah) ini.

Sementara bagi mereka yang sadar akan hilangnya dan lenyapnya kewajiban ini,  wajib hukum untuk berusaha menegakkan khilafah ini. Dan ini dia , mereka dengan izin Allah telah berhasil menegakkannya. Dan saya telah di berikan ujian dalam hal ini. Sungguh saya sedang di uji melalui amanat yang berat ini. Maka dari itu di sini saya tegaskan kepada kalian bahwa saya tidak lah lebih baik dari kalian dan bukan yang terbaik dari kalian.

Maka apabila kalian melihat saya sedang berada di atas haq maka bantulah saya. Dan jika kalian melihat saya dalam kesesatan maka nasehatilah saya. Maka ta’atilah saya selama saya mentaati Allah. Dan apabila saya sedang dalam ma’siat kepada-Nya maka tidak ada ketaatan atas kalian. Dan saya tidak akan pernah menjajikan kalian sebagai mana yang telah dijanjikan oleh para raja dan para wazirnya. Janji akan kesenangan, keamanan, dan kenyamanan. Akan tetapi saya menjanjikan kalian apa yang telah Allah Tabaraka wa Ta’ala janjikan kepada hamba-hamba-Nya yang beriman.

Firman Allah: “Allah telah menjajikan orang-orang yang beriman dan beramal shaleh diantara kalian bahwa mereka akan berkuasa di muka bumi sebagaimana telah berkuasa orang orang sebelum mereka….” “jangan lah kalian putus asa dan bersedih karena sesungguhnya kalian lebih mulia dari mereka jika kalian beriman” “barang siapa yang Allah tolong maka tidak akan pernah kalah, …”

Ini adalah janji Allah, dan barang siapa menginginkan janji Allah maka bertaqwalah kepada Allah di setiap hal dan kondisi. Komitmen terhadap kebenaran baik itu yang disukai atau pun yang dibenci. Dan jika kalian menginginkan janji Allah maka berjihadlah di jalan Allah. Barang siapa menyadari tingginya kemuliaan berjihad di jalan Allah, maka niscaya tidak akan pernah meninggalkan jalan jihad ini. Karena jihad adalah perniagaan yang tidak akan pernah merugi.(K01/K02/P03/R2)

(Do’a)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...