HUSAM MUSA TERKINI

 

Screenshot_2016-08-30-23-11-23_1MOHAMMAD SABU PERNAH MASUK  PENJARA KERANA PERJUANGAN.APAKAH ORANG INI TIDAK ADA NILAI KEPIMPINAN LANGSUNG ? ORANG INI TELAH BERKORBAN APA SAHAJA DEMI PAS DI ZAMAN SUSAH DAN MENJADI SUMBER DANA PAS MENERUSI CERAMAH CERAMAH UMUM YANG POPULAR.BELIAU KALAH DI KERUSI PARLIMEN PENDANG   KERANA ANGKARA DAKYAH DAN FITNAH PEMIMPIN PAS SENDIRI.

MEREKA YANG TERMAKAN DEDAK DAN HASUTAN UMNO YANG MENUDUH BELIAU SYIAH. MENGAPA TERPUKAU DENGAN KELULUSAN AGAMA, PANGKAT SERTA JENAMA ULAMA SAHAJA. SEDANGKAN MERIT KEPIMPINAN TIDAK ADA LANGSUNG, AKIBATNYA  MENJERUSKAN PARTI DALAM KEMELUT YANG BERKEPANJANGAN SESAMA ANGGOTA GERAKAN ISLAM.

SAH ! HUSAM MUSA SERTAI AMANAH

SAYA BERDIRI DI SINI DENGAN NAMA ALLAH,  BERTAWAKAL , SAYA SERAHKAN DIRI SAYA  KEPADA AMANAH.

Malam ini saya serahkan perjuangan saya bersama tuan tuan. Semoga saudara sudi  terima saya, isteri, anak , keluarga ibu mertua dan jentera saya ………Saya serahkan untuk  perjuangan ini.

PERJUANGN TIDAK DIUKUR KERANA KETINGGIAN ILMU AGAMA . PERJUANGAN DIUKUR KERANA KEBIJAKSANAAN MEMBUAT  BACAAN POLITIK,  KOMITMEN, PENGORBANAN , SULUH PERJUANGAN YANG TEPAT DAN BERANI.

CONTOHNYA

PAS MENYERTAI ANGKATAN PERPADUAN UMMAH DAN MEMBUAT TAALUF SIAYASI DENGAN PARTI MELAYU SEMANGAT 46. NATIJAHNYA BERJAYA MENUMBANGKAN UMNO 100 % DIKELANTAN PADA TAHUN 1990. DENGANNYA TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ MENJADI MB KELANTAN SETELAH PAS TUMBANG DI KELANTAN HAMPIR 12 TAHUN.

ITULAH BACAAN POLITIK YANG TEPAT. KINI PAS MEMILIH BERSENDIRIAN KERANA HAJI HADI PENTINGKAN DIRI,TAKUT HADAPI CABARAN ! MEMASANG YES MAN,  PAK HANGGOK, PARA TAASUBAN  /FANATIK DI SEKELILING PINGGANG TUANG PRESIDENG ! RASULULLAH SENDIRI MENGIKAT PERJANJIAN DALAM  RANGKA PERDAMAIAN DENGAN ORANG YAHUDI. MEREKA BERSETUJU DENGAN PIAGAM MADINAH YANG DIGUBAL RASULULLAH. HAK HAK YAHUDI DIJAMIN DEMI KERUKUNAN NEGARA KOTA MADINAH YANG BARU DIDIRIKAN.AKHIRNYA SYARAT SYARAT  PERJANJIAN ITU MENGUNTUNGKAN ISLAM APABILA YAHUDI BERKHIANAT.RASULULLAH BERTINDAK TERHADAP MEREKA.

MELALUI TAALUF SIYASI PAS LONJAKAN DAN  UNTUNG. DAPAT KEMENANGAN DI LUAR  KELANTAN SECARA LUAR BIASA. TIBA TIBA BUAT ONAR DAN KELUAR PAKATAN.  ADAKAH KERANA TAK TAHAN DENGAN CABARAN DALAMAN DAN POLITIK LUARAN. KONONNYA NAK MENJADI ABANG BESAR, SUCI – TULIN  DAN TERSENDIRI.TETIBA  PAS MEMILIH U TURN 30 TAHUN KE BELAKANG MENJADI PARTI ISLAM SENDIRIAN.

MENGAPA ? HANYA KERANA TAKUT HADAPI GELOMBANG YANG 1 NAKHODA  RAGU RAGU DAN TAK BERANI AMBIL KEPUTUTAN BAHTERA PERJUANGAN PUN DITARIK BALIK DAN KAPAL DITAMBAT DI PENGKALAN. MAKA AMANAH MENJADI WADAH PERJUANGAN BARU BAHTERA YANG DILAYARKAN UNTUK MENEMPOH GELORA PERJUANGAN ISLAM YANG BARU.

SELAMAT MAJU JAYA MENUJU MATLAM AT BERLANDASKAN ISLAM PENYELESAI SEGALA KEMELUT DI MALAYSIA

FB_IMG_1472567501112

HUSAM TIDAK LAGI DI PERSIMPANGAN – INSYA ALLAH BESOK AKAN TENTUKAN WADAH POLITIKNYA !

15c31e77fa4a001e22434fead8016d99 (2)

HUSAM MUSA AKAN TENTUKAN HALUAN PERJUANGANNYA BESOK

Adakah jalan penyelesaian politik HUSAM yang berteraskan ISLAM itu dengan menyertai PARTI AMANAH NEGARA ? Sebut AMANAH BUKAN PAN seperti  yang dimomokkan oleh para pemimpin utama  PAS.

Mengapakah besar kemungkinan  beliau akan memilih AMANAH ? Kenyataannya menyebut akan memilih jalan jemaah yang berpegang teguh menjadikan ISLAM SEBAGAI PENYELESAIAN SEGALA PERMASALAHAN.

4 bulan bukan satu tempoh yang pendek. Tidak juga terlalu panjang. Tidak ke mana berpolitik secara persendirian. Besok Husam Musa akan tentukan bahtera politiknya. Keputusan ini dibuat setelah beliau dipecat daripada PAS tanpa sebab. Tanpa pernyataan  yang konkrit. Mengapa dan kenapa disingkirkan daripada wadah parti Islam tersebut.Ini  setelah berkhidmat begitu lama. Sejak zaman pelajar dan keluar universiti menghambakan diri kepada wadah perjuangan Islam ini.

Kini  Husam memilih jalan perjuangan berjamaah seperti sebelumnya. Surat balasan tunjuk sebabnya kepada TUAN GURU PRESIDEN PAS  seperti tidak berguna langsung.Haji Hadi nak jadi  presiden berkuasa mutlak hingga ke mati. Tak jawab surat secara rasmi pun tak apa. Apa saja yang Haji Hadi katakan semuanya betul. Malahan Dehem dan diamnya pun akan jadi keputusan.

hqdefault (4)

Berdasarkan situasi situasi di atas beliau terpaksa menyertai parti baru . Parti yang menerima pakai,  berformulakan ISLAM ADALAH PENYELESAIAN SEGALA KEBUNTUAN.

 

KINI CHINA SEDANG HIDUPKAN JALAN SUTERA , RUSIA AKTIFKAN KERETAPI LAJU TIMUR KE BARAT, ASIA TENGGARA MACAM MANA ?

NEGARA REPUBLIK  CHINA SEDANG MENGHIDUPKAN JALAN PERDAGANGAN LAMA IAITU LALUAN SUTERA . CHINA MENGHIDUPKAN JALAN TERSEBUT DENGAN PEMBINAAN KERETAPI.

RUSIA JUGA PESAT MEMBINA JALAN KERETAPI MENGHUBUNGKAN VLADIVOSTOK HINGGA KE MOSCOW SETERUSNYA KE NEGARA EROPAH

Image result for trans siberian railway map

MALANG LALUAN KERETAPI  DI NEGARA NEGARA ASEAN YANG BERDEKATAN GAGAL DISAMBUNG. SEHINGGA KITA BERASA TERASING DENGAN BURMA. KITA BERASA TERLALU JAUH DENGAN VIETNAM DAN TIDAK TERHUBUNG DENGAN LAOS. PENDUDUK ASEAN BERJUMLAH :

Image result for ASEAN RAILWAYS PROJECT

633 million people

Based on the World Population data prepared by United Nations Population Division, the population of ASEAN will increase from 633 million people in 2015 to 717 million in 2030 and 741 million people in 2035, a rate of 0.85% per annum.
ADAKAH NEGARA NEGARA ASEAN MEMPUNYAI PERANCANGAN UNTUK MENGHUBUNGKAN SESAMA MEREKA SEHINGGA ASIA TENGGARA TERHUBUNG DENGAN BAIK SEBAGAIMANA NEGERA NEGARA EROPAH TERHUBUNG MENERUSI JAJARAN JALAN KERETAPI.

GREAT BRITAIN DAULATKAN BAHASA MELAYU !!! – ENTAH KE MANA SLOGAN BAHASA JIWA BANGSA

1904045_735095526508965_1014566207_nOLYMPUS DIGITAL CAMERARAF Patch Royal Air Force 100 Squadron Crest Canberra PIbahasa copySumbangan dalam pendidikan Sebelum menjawat jawatan Perdana Menteri, Tun Abdul Razak bin Dato’ Hussein telah  banyak memberikan sumbangan antaranya dalam bidang pendidikan.  Pada tahun 1955, kerajaan perikatan telah membentuk sebuah Jawatankuasa Pelajaran yang dipengerusikan oleh Tun Abdul Razak selaku Menteri Pelajaran ketika itu.

Tindakan awal Tun Razak apabila memegang jawatan tersebut adalah merombakkan sistem pelajaran penjajah yang mengamalkan dasar pecah dan perintah. Beliau mendapati sekolah-sekolah Melayu serta sekolah-sekolah vernakular Cina dan Tamil tidak memberi sebarang keuntungan kepada pembentukan masyarakat yang bersatu padu sebaliknya mewujudkan perbezaan ras dalam masyarakat pelbagai kaum.

Hasil usaha Tun Razak, telah membawa kepada terhasilnya Penyata Razak pada tahun 1956, yang berjaya menyatupadukan sistem pelajaran untuk membina sebuah bangsa  yang bersatu padu dengan harapan, Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan menjadi bahasa pengantar utama.

Penyata Razak telah mengemukakan dua elemen penting dalam dasar pendidikan, iaitu sistem persekolahan yang sama untuk semua dan penyeragaman kurikulum yang bercorak kebangsaan. Beliau menganggap bahawa dasar tersebut mampu menyuburkan semangat perpaduan negara. Penyata Razak kemudiannya dijadikan Ordinan Pelajaran 1957.

TUN MAHATHIR MOHON MAAF BENTANG PINDAAN AKTA PARLIMEN BOLEH DILULUSKAN TANPA PERKENAN AGONG

download (20)

Tun Mahathir memohon maaf kepada YDP Agong kerana meminda perlembagaan yang membolehkan pindaan undang prrlu kelulusan dan  tanda tangan baginda  tidak lagi menjadi keperluan untuk menjadikan suatu akta sebagai  undang undang .

mahathir-raja

 

Pada bulan Febuari 2016 Majlis Raja raja meminta akta Rang Undang undang RUU MKN untuk diperhalusi tetapi tidak dilaksanakan.