BREAKING NEWS: MUSUH TRADISI AKUI KELEBIHAN TUN M, FAKTOR PENYATU- PASAK PENYANGGA KESETABILAN NEGARA !

Siapa boleh menyangkal kenyataan di atas ? Tengku Razaleigh Hamzah ( lahir 1936 – 83 tahun) adalah saingan dan musuh tradisi politik Tun Mahathir( 1925 – 94 tahun ). Berlaku sejak pertandingan Team A lawan Team B pada 1986. Kekebihan Tengku Li, beliau tidak pernah meninggalkan UMNO walau apa pun terjadi hingga kini. Kini beliau mengakui Tun M adalah pemimpin terbaik buat masa sekarang. Tanpanya Malaysia akan terjebak dalam huru hara. Itu pengakuan yang tulus ikhlas daripadanya. Adakah kemungkinan Tengku akan menyertai BERSATU sebagai wadah penyambong perjuangan Melayu dan Islam dalam versi baru.TR sentiasa konsisten dalam pendirian politiknya. Berbeza dengan pendirian parti Islam PAS yang diketuai oleh Haji Hadi. Kemunculan semula kerabat diraja Kelantan ini dalan suasana haru biru dan menggugat survival Melayu dan umat Islam membuka laluan untuk penyatuan sebenar dan menyeluruh. Kini kekuatan Melayu Islam dalam PH agak goyah. Hanya 30 % undi Melayu Islam yang menyokong PH.Hanya dengan sokongan padu Melayu Islam PH akan ditunjangai oleh kita. Ini dengan sendirinya menolak persepsi bahawa PH dikuasai DAP yang dimonopoli kaum China.Tunggu apa cator politik beliau seterusnya.

REAL MALAYSIAN POLITIC BOTH CAN LIER : ONE CAN LIE & ONE CAN FLY

Accused as ‘mastermind’, Anwar tells PAS not to harm Islam’s image with lies

Biarlah Anwar Percaya Fitnah RM90 Juta

BERITABy MT Webmaster On Feb 23, 2019


‘Wajib bohong demi jaga maslahat’ – Abdul Hadi
News  |  Diterbitkan 16 Feb 2019, 8:00 pagi
  |  Dikemaskini 16 Feb 2019, 8:00 pagi
REDZUAN D 0NN When we were young we were not taught that we can lie or steal. So now we can. Who teaches that? Elders. Religious elders. Political religoous leaders. Apakah saya memeluk agama yang tidak berbeza dengan kafir? Malah lebih teruk dari agama Kristian. Berbohong adalah dosa besar untuk menutup kejahatan dan kezaliman. Bohong sunat adalah istilah dalam Bahasa Melayu yang sering didengar. Tidak semestinya dari Islam. Tiada terjumpa hukum sedemikian dalam Al-Quran. Maslahat apa yang diperjuangkan PIS? Maslahat menerima duit sogokan supaya berpaling tadah dari perjuangan asal untuk menyokong parti lawan pemerintah masa itu? Yang dipanggil parti taghut laknatullah seketika dahulu? Jika beginilah politik PIS, harus ada DISCLAIMER: Ini adalah parti memperalatkan agama untuk maslahat menang dengan apa cara sekalipun. Image may contain: 1 person, beard, eyeglasses and text

(Harakah) – Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad berkata, biarlah Dato’ Seri Anwar Ibrahim percaya fitnah RM90 juta.

“Kami ahli PAS tetap tidak percaya Dato’ Seri Anwar melakukan liwat,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Katanya, kalau 30 juta rakyat Malaysia mempercayainya tetapi ahli PAS seramai sejuta orang tetap tidak percaya.

“Inilah prinsip Islam yang PAS pegang. PAS masih unggul, mutu dan bergaya,” katanya.

PM MAHATHIR: JANGAN LIBATKAN KAMI DENGAN PERANG YEMEN

Suasana yang mengundang perang Yemen antara sesama umat Islam, antara Saudi dengan Yemen, antara sesama Arab telah masuk dekat 1 dekad. Saudi sebagai MAHARAJA Timur memaksakan dominasinya ke atas siapa saja yang enggan tunduk dibawah kekuasaannya. Saudi disokong oleh AS, Britain, negara negara beraja Arab. Israel dengan restu Saudi dan dengan bantuan AS mengebom Yemen setiap hari. Dunia Arab bungkem diam atas persekongkolan itu oleh paksi kezaliman ke atas umat Islam.Kenyataan Tun Dr Mahathir PM kita memang tepat. Mengapa bersubhat dalam berbuat kezaliman.Allah menganjurkan umat Islam seru kepada makruf yakni kebaikan, jangan berbuat kezaliman yakni tentang kemungkaran, tolak kejahatan.

GAMBAR GAMBAR KONTROVERSI SEKITAR RCI KEHAKIMAN !

The non-Umno-Compliant judges who suffered at the hands of the Prime Minister

As I Said Ten Years Ago: The Malaysian Judiciary Is Corrupt

 Feb 23, 2019

It is said the only way to get to the top of the judiciary is to be crooked. If not you will end up like the Budak Kolet or like Tun Salleh Abas and a number of other highly qualified and principled judges (such as Azmi Kamaruddin, Eusoffe Abdoolcader, Wan Hamzah Mohamed Salleh, Wan Suleiman Pawanteh, George Seah, etc.) who suffered because they were too Shariah-Compliant and not Umno-Compliant enough

SIAPA ALFRED RUSSEL WALLACE

Alfred-Wallace
Alfred Russel Wallace formulated a theory of evolution by natural selection ahead of Charles Darwin’s book Origin of Species.


Alfred Russel Wallace was a 19th-century English surveyor, explorer, naturalist, social critic, and spiritist. However, he is far more renowned for having formulated a theory of evolution by natural selection ahead of Charles Darwin’s book Origin of Species.

SEMUT TERBESAR SEPERTI DALAM HIKAYAT MERAH SILU DI TEMU DI MALUKU !

Lebah terbesar di dunia ditemukan kembali di kepulauan Maluku

Oleh: 

BBCJumat, 22 Februari 2019 07:48 WIB0 KOMENTAR000Font:   Arial  Roboto  Times  Verdana   Ukuran Font: +

Lebah terbesar di dunia ditemukan kembali di kepulauan Maluku

Lebah terbesar di dunia telah ditemukan kembali setelah puluhan tahun para ilmuwan menduga serangga tersebut sudah punah.

Lebah raksasa sepanjang ibu jari dewasa tersebut ditemukan di salah-satu pulau di Indonesia yang tidak terlalu banyak dijelajahi.

Setelah beberapa hari mencari, tim ahli menemukan seekor lebah betina yang masih hidup, Mereka kemudian memotret dan memfilmkannya.

Dikenal sebagai lebah raksasa Wallace, serangga ini diberi nama oleh naturalis dan penjelajah Inggris, Alfred Russel Wallace, yang mengungkapkan keberadaannya pada tahun 1858.

Sejumlah ilmuwan menemukan beberapa spesimen lebah tersebut pada tahun 1981, tetapi kemudian tidak pernah menemukannya lagi.

Pada bulan Januari, tim yang mengikuti jejak Wallace – saat melakukan perjalanan di Indonesia – berusaha menemukan dan memotret lebah itu.

“Sangat mengejutkan melihat serangga ‘bulldog terbang’, yang kami tidak yakin masih hidup, ternyata ada di depan kami di alam liar,” kata fotografer sejarah alam, Clay Bolt, yang pertama kali mengambil foto dan video spesies tersebut dalam keadaan hidup.

“Benar-benar melihat betapa indah dan besarnya spesies ini dalam keadaan hidup, dan mendengar suara sayap raksasanya terbang di atas kepala saya, sangat menakjubkan,” katanya

Temuan di kepulauan di provinsi Maluku Utara tersebut meningkatkan harapan bahwa hutan di kawasan tersebut masih menyimpan salah satu serangga yang paling langka dan banyak dicari di dunia.

Saat ini tidak terdapat perlindungan hukum terkait dengan perdagangannya.

PH OH PH!TUNGGU APA LAGI ! PM HEBAT, MENTERI MENTERI KENAPA KEMERE ?

Prestasi PM sebagai nakhoda pengendali bahtera PH lancar.Bergerak terus meski berhadapan dengan gelombang. Itulah PM ke 7 Tun Dr Mahathir ! Meski berusia 93 tahun masih cergas, tajam fikiran dan penuh wibawa sebagai peneraju negara yang unggul. Bagaimana dengan awak awaknya ? Mereka masih terkial terkial mencari rentak untuk mendapatkan sentuhan yang betul.Kementerian Pendidikan masih kalut dengan pelbagai isu. Malaysia selepas 60 tahun merdeka masih belum mampu melaksanakan Dasar Pendidikan Kebangsaan.Tidak seperti jirannya Thailand dan Indonesia. Masih wujud sekolah berbagai aliran SK dan SRJK >Sepatutnya satu saja iaitu aliran kebangsaan. Menterinya Mazlee Malik masih meraba raba dan mencari arah. Tidak berani menyentuh isu yang fundemental kerana risikonya besar. Begitu juga dengan Kementerian Pertanian dan Asas Tani.Kementerian yang ditimbuni masalah. Menteri menteri ibarat awak awak kapal. Tugas awak awak membantu Nakhoda. Jika awak awak lemah dan cuai kemungkinan kapal akan karam.Tahniah Tun M sebagai PM.Mesi berusia 93 tahun, otaknya masih tajam membaca kilat dalam kilau dan keluar daripada masalah dengan terang. Beliau sedang menuju matlamat untuk meletakkan Malaysia di atas asas yang kukuh.

Fokus Rakyat Kos Hidup>>> ++++ and Good Governance

Rakyat hanya fikir kos sara hidup, ekonomi, bukan hanya politik: Anwar

NURUL RIDUAN NOR ASHAHA | 19 Feb 2019

A A

SHAH ALAM – Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan sebahagian rakyat Malaysia kini tidak mengambil berat perihal politik negara.

Sebaliknya menurut beliau, rakyat lebih berminat untuk bercerita tentang kos sara hidup dan tadbir urus yang baik.

Malah kata Anwar, rakyat akan lebih gembira sekiranya ahli politik memberi fokus untuk memperbaiki ekonomi negara.

“Apabila saya bersembang dengan masyarakat di bawah, isu yang dikemukakan adalah berkaitan kos sara hidup dan tadbir urus. Hanya sebahagian yang ambil tahu tentang politik pada ketika mereka perlu mengikat perut.

“Lelaki dan perempuan lebih suka jika ahli politik memberi fokus kepada usaha memperbaiki ekonomi dan keadaan negara,” katanya menerusi ciapan di Twitternya, hari ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Kerajaan PH akan tumbang jika gagal tunai janji

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebelum ini memberi bayangan rakyat akan menjatuhkan kerajaan sekiranya gagal menunaikan janji pilihan raya.

Katanya, fasa sekarang, rakyat sedang memerhatikan langkah dan tindak-tanduk Kerajaan PH dalam usaha memenuhi janji-janji yang ditaburkan pada kempen PRU14 yang belangsung tahun lalu.

TUN DR M – PAS X AKAN MENYOKONG UMNO DALAM PRK SEMENYIH

Sah empat penjuru di PRK DUN Semenyih

AHMAD ISMADI ISMAL, MUHAMMAD SHAMSUL ABD GHANI, RIDAUDDIN DAUD | 16 Feb 2019

Pilihan Raya Kecil (PRK) N24 DUN Semenyih menyaksikan pertandingan empat penjuru antara (dari kiri) Nik Aziz Afiq Abdul dari Parti Sosialis Malaysia (PSM) Muhammad Aiman Zainali dari Pakatan Harapan (PH) Kuan Chee Heng dari Parti Bebas serta Zakaria Hanafi dari Barisan Nasional (BN) di Pusat Penaman Calon PRK Semenyih, Dewan Seri Cempaka, Majlis Perbandaran Kajang ini. Foto: SHARIFUDIN ABDUL RAHIM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...