DARURAT BAWA Mudarat Kepada PM !!!

NASIONAL

Kediaman Muhyiddin jadi tumpuan media

Julai 29, 2021 @ 2:46pm

Sebuah kenderaan rasmi yang dipercayai membawa seorang menteri dilihat masuk di kawasan kediaman Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di Bukit Damansara  pada jam 1.00 petang hari ini. Difahamkan, beberapa kenderaan rasmi turut memasuki di kawasan itu sejak jam 12 tengah hari tadi. - Foto BERNAMA
Sebuah kenderaan rasmi yang dipercayai membawa seorang menteri dilihat masuk di kawasan kediaman Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di Bukit Damansara pada jam 1.00 petang hari ini. Difahamkan, beberapa kenderaan rasmi turut memasuki di kawasan itu sejak jam 12 tengah hari tadi. – Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Kediaman Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjadi tumpuan petugas media susulan kenyataan yang dikeluarkan Istana Negara berhubung isu pembatalan Ordinan Darurat hari ini.

Petugas media dilihat mula ‘berkampung’ di rumah Perdana Menteri yang terletak di Bukit Damansara, di sini sejak jam 1 tengah hari tadi.

Pemerhatian Bernama mendapati beberapa kenderaan dipercayai membawa menteri dan Peguam Negara memasuki perkarangan kediaman Perdana Menteri pada jam 1.30 tengah hari.

KU LI SEDIA BERKHIDMAT PM INTERIM

Demi kepentingan rakyat, Ku Li sedia jadi PM Interim

Astro AwaniJulai 8, 2021 06:00 MYT

Demi kepentingan rakyat, Ku Li sedia jadi PM Interim

Tengku Razaleigh Hamzah berkata, beliau tidak menolak sekiranya diberi kepercayaan untuk dipilih sebagai Perdana Menteri interim jika negara sekali lagi berdepan krisis politik. – Foto fail/Astro AWANIKUALA LUMPUR: Veteran UMNO Tengku Razaleigh Hamzah berkata, beliau tidak menolak sekiranya diberi kepercayaan untuk dipilih sebagai Perdana Menteri interim jika negara sekali lagi berdepan krisis politik.Memetik laporan Sinar Harian, Ahli Parlimen Gua Musang yang lebih dikenali sebagai Ku Li itu berpendapat, sesiapa sahaja termasuk dirinya akan memikul tanggungjawab tersebut jika ia dibuat demi kepentingan rakyat.

Datuk Mat Hasan lebih wibawa daripada PM

Datuk Mohamad Hasan Penimbal Presiden UMNO amat berwibawa. Beliau memberikan penerobosan cara mana mengatasi wabak Covid 19. Cara ya tidak terkial-kial seperti kerajaan sedia ada yang mempolitikkan keadaan demi kelangsungan kuasa. Penyelesaian atasi wabak Covid 19 menurut beliau :

Dalam mind a kita wabak ini ditundukkan daripada pendemik menjadi endemik saperti yang Singapura lakukan. Daripada penyakit kronik kepada flu biasa.Gunakanlah apa saja ubat pun. Sama ada Ivermaktin, herba, atau apa saja keluaran makmal AS, China, Russia, Turki dll. 17 % rakyat yang sudah divaksin harus di benarkan bergerak nenjalankan kerja dan perniagaan. Ekonomi akan pulih beransur-ansur. Berbanding PM pandangan Datuk Mat Hasan ke depan dan tepat berbanding kerajaan sedia ada. Ghairah berbelanja tetapi tidak menepati sasaran. Tidak ada Penyekesaian. Malaysia dalam trajedi di bawah tindakan kerajaan yang serba tidak menjadi. Dunia telah melepasi keadaan dari pendemik menuju endemik. Singapura yang teruk telah lega dengan COVID 19. Namun Malaysia masih di permainan oleh pendemik ini kerana diurus tadbir oleh kerajaan yang serba tidak menjadi kerana mempolitikkan keadaan demi kelangsungan keadaan. Nyata Tok Mat Hasan lebih berwibawa dan cakna berbanding dengan pemimpin di anjung kuasa.

ZAHID OH ZAHID NGAPA JADI BEGINI?

Mengapa takut jumpa MP UMNO?’

Pres UMNO Ahmad ZAHID sentiasa bermain2 di Balik bayang. Sebagai presiden ia payah melaksanakan keputusan walau pun mandat dan kata putus telah diberi oleh PAU Baru-baru ini. Apa pertimbangan politik yang beliau santuni sehingga kedudukan ahli2 Parlimen UMNO berpecah-belah. Pemimpin yang berwibawa dihormati. Tidak banyak mainan politik sehingga parti berpecah belah dan simpan perenang dibuatnya.

KHAIRIL ANWAR MOHD Amin 04 JUL 2021

Gambar dari kiri: Ahmad Zahid, Mohamed Nazri

SHAH ALAM – Seorang ahli Parlimen UMNO mempersoalkan sikap Presiden parti itu, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi seolah-olah ‘takut’ untuk mengadakan pertemuan dengan 38 ahli Parlimen UMNO bagi membincangkan usul menarik sokongan daripada kerajaan Perikatan Nasional (PN) dalam masa terdekat.

KEMATIAN BUNUH DIRI SEMASA COVID 19

468 kes bunuh diri bagi tempoh Januari hingga Mei tahun ini – PDRM

Abdul Hakim RahmanJulai 1, 2021 13:03 MYT

468 kes bunuh diri bagi tempoh Januari hingga Mei tahun ini - PDRM

Menurut Datuk Seri Abd Jalil Hassan, setiap lapisan masyarakat perlu memainkan peranan masing-masing bagi membendung gejala itu. – Gambar failKUALA LUMPUR : Data Polis Diraja Malaysia (PDRM) menunjukkan kes bunuh diri pada tahun 2019 adalah sebanyak 609 manakala tahun 2020 sebanyak 631 kes dan bagi tempoh Januari hingga Mei tahun ini pula sebanyak 468 kes dilaporkan.Secara purata dua kes dilaporkan berlaku setiap hari sejak 2019 hingga Mei 2021.Sehubungan itu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan menasihatkan masyarakat umum, individu yang mengalami masalah seperti kewangan, kesihatan, tekanan perasaan atau kemurungan harus diberi bantuan atau sokongan bagi membendung bunuh diri

RECEP TOIYYIP ERDOGAN SONG

He is the loud voice of the oppressedHe is the liberal voice of the silent worldThe one who is what he appears to be, whose source of strength is the peopleRecep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip ErdoğanRecep Tayyip Erdoğan The man of the people, the lover of justiceHe is the hope of a million peopleThe confidant of the oppressed, the friend of the strangersRecep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip ErdoğanRecep Tayyip Erdoğan He always did what he promisedHe never backtrackedHe knows his own mind, mothers pray for himRecep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip ErdoğanRecep Tayyip Erdoğan He always says the truth, no liesHe is the nightmare of the ruthlessHe does what he believes, he’s the leader that people have been waiting for yearsRecep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip ErdoğanRecep Tayyip Erdoğanhttps://lyricstranslate.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...