HUSAM TIDAK LAGI DI PERSIMPANGAN – INSYA ALLAH BESOK AKAN TENTUKAN WADAH POLITIKNYA !

15c31e77fa4a001e22434fead8016d99 (2)

HUSAM MUSA AKAN TENTUKAN HALUAN PERJUANGANNYA BESOK

Adakah jalan penyelesaian politik HUSAM yang berteraskan ISLAM itu dengan menyertai PARTI AMANAH NEGARA ? Sebut AMANAH BUKAN PAN seperti  yang dimomokkan oleh para pemimpin utama  PAS.

Mengapakah besar kemungkinan  beliau akan memilih AMANAH ? Kenyataannya menyebut akan memilih jalan jemaah yang berpegang teguh menjadikan ISLAM SEBAGAI PENYELESAIAN SEGALA PERMASALAHAN.

4 bulan bukan satu tempoh yang pendek. Tidak juga terlalu panjang. Tidak ke mana berpolitik secara persendirian. Besok Husam Musa akan tentukan bahtera politiknya. Keputusan ini dibuat setelah beliau dipecat daripada PAS tanpa sebab. Tanpa pernyataan  yang konkrit. Mengapa dan kenapa disingkirkan daripada wadah parti Islam tersebut.Ini  setelah berkhidmat begitu lama. Sejak zaman pelajar dan keluar universiti menghambakan diri kepada wadah perjuangan Islam ini.

Kini  Husam memilih jalan perjuangan berjamaah seperti sebelumnya. Surat balasan tunjuk sebabnya kepada TUAN GURU PRESIDEN PAS  seperti tidak berguna langsung.Haji Hadi nak jadi  presiden berkuasa mutlak hingga ke mati. Tak jawab surat secara rasmi pun tak apa. Apa saja yang Haji Hadi katakan semuanya betul. Malahan Dehem dan diamnya pun akan jadi keputusan.

hqdefault (4)

Berdasarkan situasi situasi di atas beliau terpaksa menyertai parti baru . Parti yang menerima pakai,  berformulakan ISLAM ADALAH PENYELESAIAN SEGALA KEBUNTUAN.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *