MESEJ KEPADA UMNO : KAMILIA IBRAHIM ADALAH PEJUANG HAK BUKAN PENGKHIANAT

Pemberontakan Dalam Parti
BN pula mengalami pemberontakan di beberapa buah kerusi di mana ahlinya bertanding sebagai calon bebas seperti Parlimen Kuala Kangsar, Perak; Tasik Gelugor, Pulau Pinang dan Pandan, Selangor.
Cabaran dalaman yang paling mengaibkan bagi BN adalah keputusan Timbalan Ketua Wanita Umno, Kamilia Ibrahim, keluar parti dan bertanding sebagai calon bebas.
Tidak sukar memahami tindakan Kamilia menolak tawaran bertanding kerusi DUN Bukit Chandan dan bertanding sebagai calon bebas Parlimen. Beliau adalah antara pemimpin atasan Wanita Umno yang berotak, berprinsip dan tidak pandai mengampu.

Ketidakpandaian atau ketidakrelaan beliau mengampu dianggap kesombongan oleh pengkritik beliau. Tetapi yang sebenarnya menjadi masalah adalah pemikiran beliau yang lebih superior daripada banyak pemimpin tertinggi BN. Ada pemimpin atasan BN berasa terancam dengan kemunculan wanita cerdik dan berani dalam parti     

      

(DIPETIK DRPD KADIR JASIN)
TINTA MERAH :  ANALISIS  FENOMENA POLITIK
Kerusi Kuala Kangsar secara tradisi adalah kepunyaan Wanita UMNO.Sebelummnya di tandingi Rafidah Aziz beberapa penggal. Sudahlah kerusi Lembah Pantai yang ditandingi Sharizat Jalil (Ketua Wanita UMNO) di beri kepada Raja Nongchik , kerusi Kuala Kangsar  secara logik mengapa wajar diberi  kepada wanita UMNO.Ketuanya tidak bertanding mengapa orang No 2 yang berwibawa tidak diberi peluang. Tepat sebagaimna  kata  Kamilia  WANITA SUDAH TIDAK ADA NILAI DI DALAM UMNO.
UMNO sudah masuk menjadi parti tua dihujung usia.Tindakannya selalu tersasul dan tidak menentu. Pada UMNO siapa saja yang  berani bercakap benar mereka adalah pengkhianat. Berapa banyak pemimpin UMNO yang tindak tanduk mengkhianati amanah secara nyata.
Siapa yang mengubah DEB menjadi dasar penswastaan yang banyak menyebabkan kepentingan Melayu hilang ? Siapa yang melaksanakan PPSMI yang menggugat Dasar Pelajaran Kebangsaan.
Siapakah yang menghilangkan tulisan jawi daripada media arus perdana. Siapa yang menyebabkan FELDA diperdagangkan di bursa Malaysia menjadi FGV.Siapa yang menghilangkan Tanah Simpanan Melayu yang berjumlah 3 juta ekar tinggal 1.7 juta ekar sahaja.
Siapakah yang menolak hukum hudud dengan pelbagai alasan sedangkan ia boleh dilaksanakan jika UMNO mahu kerana perlembagaan kita jelas mencatatkan ISLAM  ADALAH AGAMA BAGI  PERSEKUTUAN.Siapa yang merampas hak royalti minyak Kelantan dan Terengganu ?
Bagi UMNO yang sekular pengkhianatan adalah terhadap agama , bangsa dan tanah air adalah perkara biasa. Tahniah kepada Kamilia kerana berani menetang arus. Tidak senang untuk mengalahkan UMNO kerana dua perkara.Pertama kebodohan Melayu dalam politik dengan rumus yang  salah iaitu UMNO itu Melayu, Melayu itu Islam, Melayu bersatu Islam berdaulat .
Sebab itu PAS terpaksa memilih tahaluf siasi bersama PR , bekerjasama dengan parti-parti yang boleh bertolak ansur demi kepentingan bersama sebagaimana yang UMNO lakukan. Datuk Kamilia memberi amaran suara kebenaran daripada  Wanita UMNO wajib di dengar !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *