SETELAH 55 TAHUN MERDEKA INIKAH CORAK MENTALITI RAKYAT MALAYSIA ?

Setelah 55 tahun merdeka UMNO – BN berjaya mencapai dua matlamat. Pertama memiskinkan rakyat dan kedua membodohkan rakyat jelata. Inilah corak politik dunia ketiga. Buktinya menerusi BRIM 1 dan 2,  11 juta rakyat penerima BRIM ialah orang -orang yang berada di bawah  paras kemiskinan.

Bila diteliti pendapatan  mereka  di bawah  RM 1200. Inilah tahap pencapaian kita menjelang negara maju 2020. UBN berjaya memiskinkan lebih aripada separuh  rakyat Malaysia yang berjumlah 29 juta.

Dengan muatan  propaganda hebat,  para pemintal berita SPIN DOCTORS media arus perdana dan jentera kerajaan di bawah prakarsa UBN berjaya menimbulkan kekaguman.Bahawa  semua pembangunan ini,  demi negara untuk   rakyat jelata 1 MALAYSIA .

  

Politik pembodohan ini menyebabkan fikiran rakyat buntu. Mereka tidak punyai kekuatan untuk  menganalisis. Upaya  merungkai masalah mengapa mereka jadi miskin dan bodoh.

TUKAR DAN UBAH UNTUK MENGATASI DUA PENYAKIT INI . KELUAR DARIPADA BELENGGU KEMISKINAN DAN MASA BODOH.JADILAH  RAKYAT MALAYSIA YANG CERDIK, PINTAR DAN CERDAS.  BAHAWA HASIL NEGARA MESTI DIKONGSI SECARA ADIL. BUKANNYA DIBELUAM MONOPOLI OLEH SEGELINTIR ELIT PENGUASA DI PUNCAK KUASA. INI KALILAH   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LATEST NEWS :  TUN DR MAHATHIR HAS DEPART TO EUROPE. REASON TO SEEK FOR MEDICAL TREATMENT – YESTERDAY  4  MEI 11. 09  min  PM , SUMBER YANG BELUM DISAHKAN !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “SETELAH 55 TAHUN MERDEKA INIKAH CORAK MENTALITI RAKYAT MALAYSIA ?

  1. Pingback: SELAMAT MENGUNDI DEMI PERUBAHAN MASA KINI.INI KALILAH…….. | Pinang Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *