JANGAN TERLALU TERUJA DENGAN BARAT – SIKAP MEREKA TERHADAP HAK ASASI SANGAT BURUK !!!

Ketika buah epal jatuh ke atas kepalanya, Isaac Newton berfikir . kENAPAKAH JADI BEGITU ? KEJADIAN ITU BERLAKU ENTAH BERAPA JUTA  KALI. IA MERUPAKAN SUNNATULLAH.  Hasilnya mencetuskan teori yang besar. Teori  yang diangkat menjadi HUKUM – HUKUM GRAVITI. Barat sangat membanggakannnya. Sumbangan yang besar kepada kemanusiaan. Nama Newton terangkat sebagai ahli fizik yang tersohor pada abad ke 17 dan 18( 1643-1727 ).

Isaac Newton Quote: “It is the perfection of God’s works that they are all done with the greatest simplicity, He is the God of order and not of confusion.”

Malangnya ketika ribuan juta ton bom digugurkan dke atas penduduk  Gaza kanakl-kanak dan oram awam siang dan malam di tempat-tempat terbuka termasuk hospital dan kilang roti,  badan kemanusiaan yang terbesar PBB  tidak pun terfikir ini satu tragedi yang besar zalim -anti kemanusiaan. Para pemimpin Barat dan jaguh – jaguh hak asasi manusia bungkem diam. Begitu juga dengan para pemimpin utama di dunia yang mendapat hadiah novel.Hadiah keamanan itu telah  dianugerah kepada tokoh – tokoh yang paling banyak membunuh dan melanggar hak asasi. Manusia yang kejam diberi Hadiah Keamanan.

Dunia oh dunia. Itulah yang jadi bila manusia mengangkat dirinya menjadi TUHAN dan mengubah nilai dengan sesuka hati mengikut cita rasa sendiri. Seorang tokoh sains, jaguh dalam ilmu fizik, salah seorang yang terlibat dalam pembuatan bom atom yang digugurkan ke atas Hiroshima dan Nagasaki telah berkata :

BUMI INI SANGAT BERBAHAYA UNTUK DIDUDUKI. BUKAN KERANA TERLALU RAMAINNYA ORANG -ORANG JAHAT YANG BERBUAT KESEWENANGAN TETAPI KERANA TERLALU RAMAINYA ORANG -ORANG YANG BAIK YANG MELIHAT KEDURJANAAN BERLAKU DI DEPAN MATA TETAPI MERELAKANNYA BERMAHARAJA LELA TGANPA BERBUAT APA-APA.

Justeru Al Quran, firman Allah yang benar, tidak pernah meleset,terbabas  untuk dijadikan pedoman hidup .Awal-awal lagi Al;lah telah berfirman. Jangan sesekali tunduk kepada kuasa yang jahat dari mana ia datang sebagai tanda kita mengagungkan kekuasaan Allah semata- mata. Tolah thogut, selanin Allah ,syarat dan bukti iman total kepada Rabbul Alamin  :

Wajiblah ada segolongan daripada umat manusia yang menyeru ke arah makruf dan mencegah kemungkaran mereka itulah yang orang-orang  beroleh kejayaan,diberi kemenangan.

Kamu seru orang lain kepada kebajikan tetapi kamu lupa kepada diri sendiri. Kami membaca Kitab apakah kamu tidak mengerti.

Dalam sejarah kemanusiaan, Amerika sebagai ADI KUASA TUNGGAL DUNIA mengangkat dirinnya sebagai POLIS DUNIA.Berselindung di sebalik “POLIS DUNIA” ,ia  sering melanggar hak asasi manusia. juga  mendiamkan kezaliman apabila dilakukan oleh konco-konconya.

Lebih malang lagi apabila kezaliman berlaku di negara-negara umat Islam yang langsung tidak mematuhi standad kerajaan yang baik apabila mengganasi rakyatnnya sendiri. Contohnya apa yang kini berlaku ke atas Mesir dengan naiknya junta tentera bernama Jeneral Al Sisi.

Negara dan kumpulan negara-negara umat Islam seperti OIC masih tidak berupaya untuk berbuat apa-apa.Jadi bagaimana Tuhan akan redza kepada kita untuk diangkat menjadi KHALIFAHNYA  DI ATAS BUMI ? Teruji dengan suri teladan yang baik yang diwarisi berdasarkan sunnah nabi.

Barang siapa yang berjalan bersama dengan orang -orang zalim sedangkan  ia mengetahui ia ITU   zalim sesungguhnya ia terkeluar daripada Islam.

Amaran yang lebih tegas diberikan Rabbul alamin :

Jangan kamu cenderung kepada kezaliman KELAK  kamu di sentuh apai neraka.

ISLAM ITU ADALAH AGAMA, PEDOMAN HIDUP  UNTUK ORANG YANG YANG MENJERIT-JERIT MENUNTUT  PEMBEBASAN DARIPADA SEGALA BENTUK KEZALIMAN. IA ADALAH IEOLIGI HIDUP UNTUK ORANG YANG BERSUSAH PAYAH MENENGAKKAN KEADILAN. IA MEN JADI  SEKOLAH LATIHAN UNTUK SESIAPA YANG MENERIAKKAN PEMBEBASAN DARIPADA SEGALA  BENTUK PENGONGKONGAN .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *