BERITA CELARU MINGGU INI

mahathir

MASA SULIT UNTUK VETERAN UMNO  SETELAH TIDAK BERKUASA – ADAKAH TENGKU RAZALEIGH PUNYAI RUANG UNTUK KE TENGAH DALAM SUASANA YANG SERBA SULIT INI?

POLITIK KINI REKAYASA MAHATHIR DI BAWAH UMNO BARU  BUKAN LAGI UNTUK BANGSA DAN NEGARA. TERPENTING IALAH KUASA CARA MANA SUPAYA JANGAN TERLEPAS WALAU DENGAN APA KOS DAN TIPU DAYA SEKALI PUN. PM NAJIB ANAK DIDIK DAN KESINAMBUNGAN GAYA POLITIK MAHATHIR. BELIALAH MAHAGURU POLITIK NOMBOR WAHID MALAYSIA.

TIDAK ADA SIAPA YANG UPAYA MENANDINGINYA. REKOD POLITIKNYA SANGAT HEBAT. MAHATHIR MENERUSI SURAT TERBUKA DAN BUKU THE MALAY DILEMA TELAH MENYEBABKAN TAR TERKELUAR DARIPADA POLITIK ARUS PERDANA, MENYEBABKAN TUN HUSSEIN ONN TERPAKSA LETAK JAWATAN, DSAI IBRAHIM TERPECAT DAN MENANGUNG AKIBAT.

BEGITU DENGAN DATUK ABDULLAH.  KINI PM NAJIB RAZAK. BANYAK ANGKARA ANGKARA, SKANDAL DAN PERGOLAKAN BESAR SEPANJANG 22 TAHUN PEMERINTAHANNYA. PADA MAHATHIR TIDAK ADA PENYUDAH DARIPADA POLITIK.MENGAPA ? POLITIK ADALAH DARAH DAGINGNYA !

1. Gambar viral sepanjang minggu ini -Dr Mahathir bergabung tenaga dengan Tengku Razaleigh, Muhyuddin Yasin, Shafie Afdhal, Sanusi Junid dan Ong Tee Kiat – Move untuk tekan PM Najib supaya berundur. Adakah akan berjaya ?

Politik Malaysia yang tidak demokratik akan terus menghantui negara. Ia selalu membuka ruang kepada  pihak yang berkuasa untuk terus mempertahankan kuasa dengan segala kelebihan,kaedah  dan kudrat yang ada. Tidak ada siapa yang boleh mengawal kuasa eksekutif di Malaysia walau pun kuasa tertinggi YDA.

Politik ke bawah untuk rakyat jelata akan diorkestrakan untuk memastikan rakyat  terus taat setia tanpa soal pada yang di atasnya.Tidak kira  walau berapa banyak skandal yang berlaku atau betapa besar sekali pun wang negara yang hilang. Cara memerintah paling mudah untuk mempastikan BN-UMNO terus mencengkam Malaysia ialah dengan memperbodohkan rakyat untuk tetap bersyukur seadanya.

INILAH WARISAN DAN LEGASI POLITIK YANG DITINGGALKAN MAHATHIR SELEPAS 22 TAHUN JADI PM. JUSTERU KINI KENAPA TENTANG APA YANG ANDA INSTITUSI SUNNAHKAN SELAMA INI SEHINGGA MENJADI AMALAN ?  APA YANG DITANAM ITULAH YANG DITUAI.

JUSTERU JIKA NEGARA HENDAK BERUBAH POLITIK BARU MEMERLUKAN ORANG BARU YANG BERSIH  DAN TENAGA BARU YANG BERHEMAH . THE NEW FORCE ! ANAK MUDA HARUS BANGKIT MENGGANTIKAN KEKUASAAN POLITIK YANG DIMONOPOLI OLEH GOLONGAN YANG LAPOKI DAN BOBROK.

Jadi di negara ini jangan tanya soal integriti, amanah ,sikap terbuka, check and  balance dsbnya.Itu semua IKUT SUKA AKU ! Banyak tanya akan akan di SOS MAHKAN !Tunggu apa yang akan terjadi pada Zeti ! Apa ulasan Prof Diraja Ungku Aziz ?

2. Zeti : Tindakan terhadap 1MDB penting bagi integriti Bank Negara

3. ISU I MDB APA KATA PEGUAM NEGARA ?

Kenyataan terkininya adalah mengenai 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang ‘bersih’ daripada sebarang salah laku walaupun Bank Negara berkata sebaliknya

TUESDAY, 13 OCTOBER 2015

4. Tiada bukti baru, siasatan BNM ke atas 1MDB ditutup – Peguam Negara

PEGUAM NEGARA TAN SRI MOHD APANDI ALI  membacakan kenyataan akhbar Peguam Negara Adakan Sidang Akhbar, Baca Kenyataan Media Dan Berlalu Pergi

Memandangkan tiada bukti baru dikemukakan BNM bagi meneruskan siasatan mengikut Perenggan 4(b) Bahagian 1 Jadual 5, Akta Kawalan Tukaran 1953 (ECM), SIASATAN BNM KE ATAS 1 MDB DITUTUP 

ABDUL GHANI PATAIL, PEGUAM NEGARA ,DITAMATKAN PERKHIDMATAN SEBELUM TEMPOH PERSARAAN WAJIB.BELIAU SECARA TIBA-TIBA DIGANTI DENGAN MOHD APANDI ALI PEGUAM NEGARA YANG BARU. DI MALAYSIA BANYAK PERKARA BERLAKU KERANA PERCATURAN POLITIK.

5. Ibrahim Ali Memeluk Haji Hadi.  Apa maknanya ? Adakah ini petanda Haji Hadi akan kerjasama dengan PERKASA dan UMNO ? 

Apa Kata Nik Amar  Naib Presiden PAS dan Penimbal Menteri Besar Kelantan 

Dengan Sokongan PERKASA, PAS Kini Bersedia Lawan 3 Penjuru Dalam PRU

Pas bersedia lawan tiga penjuru

6. “Adalah penting untuk menjaga batas dalam berkomunikasi dengan mempunyai sifat terbuka melalui perbincangan aktif dan kerap bagi merealisasikan misi perjuangan satu lawan satu – ZURAIDA KAMRUDDIN KETUA WANITA KEADILAN 

Mat Sabu: Amanah sedia tanding 3 penjuru lawan PAS jika terpaksa

Parti Amanah Negara sedia bertanding 3 penjuru menentang Barisan Nasional (BN) dan PAS dalam pilihan raya umum akan datang jika terpaksa, kata presidennya Mohamad Sabu. – Gambar fail The Malaysian Insider, 11 Oktober, 2015.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *