Daulah Rakyat

Daulah Rakyat mula beroperasi pada Januari 2012 sebagai sebuah blog yang menonjolkan isu-isu semasa yang berlaku di Malaysia. Liputannya merangkumi politik,ekonomi sosial dan agama. Kami mengalu-alukan komen dan pandangan anda berkaitan dengan isu-isu yang kami bangkitkan. Anda boleh hubungi kami di email daulahrakyat@gmail.com.

 

 

2 thoughts on “Daulah Rakyat

  1. Setelah mengikuti pemkerbangan debat/dialog /diskusi tentang apa yang dikatakan Sains Barat dan Sains Islam maka saya mencadangkan pihak-pihak yang terlibat mendapatkan dan menonton video Harun Yahya yang memaparkan tentang makhluk haiwan yang mengurus kehidupan mereka.Dalam video itu di tunjukkan kecerdikan haiwan membina penempatan dan tamaddun mereka sendiri.Lalu di lontarkan soalan Siapa memberi ilham kapada haiwan2 ini? Tentulah jawapan nya Allah’.Begitu juga manusia Allahlah yang memberi ilham’ kepada manusia membina tamaddun mereka dari dahulu hingga sekarang.Janganlah mendabik dada mengatakan bahawa manusia yang mendapat ilmu semata2 akal sendiri.Jadi hentikan debat yang sia2 ini dan akurlah bahawa samaada Barat atau Timur,Islam atau tidak semuanya dari Allah jua seperti mana Firman Allah dalam Surah al Jaathiyah 36-37:Segala puji bagi Allah,Tuhan(pemilik)langit dan bumi,Tuhan seluruh alam.Dan hanya bagi-Nya segala keagungan di langit dan di bumi,dan Dialah Yang Mahaperkasa ,Mahabijaksana.

  2. Apa yang Tuan katakan adalah benar setelah diconfirm dengan firman Allah.Golongan seperti tuan ini harus besar untuk mempengaruhi sikap rakyat Malaysia amat berpuas hati.Seolah kita yang terunggul di dunia dari segi akhlak dan ilmu Islam.Sedangkan masih dangkal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *